Naistepäeval sai nautida Viljandi Kultuuriakadeemia jazzitriot. Märtsi lõpus toimus rahvamajas XV Võrumaa vokaalansamblite päev, kus laululustiga astusid üles maakonna mees-, nais-, sega- ja eakate ansamblid. Eakate ansambel Meelespea esindas meie valda. Kevadel said läbi oktoobris alanud Misso valla jalg- ja võrkpalliturniir.

Võrkpalliturniiril osales kokku 5 võistkonda. Edukaim oli Ripipi Vastseliinast, kes kogus 23 punkti. Teisele kohale jäi võistkond Vald 16 punktiga ja kolmandale kohale Hino 11 punktiga. Jalgpalliturniiril osales 7 meeskonda.

Turniiri edukaim oli Ripipi. Teisele kohale jäi Hino ning kolmandat kohta jagama Noored ning Võru Jalgpalliklubi. Tore oli näha nooremaid ja vanemaid koos sportimas ja aktiivselt aega veetmas!

Aprillis korraldas noorteklubi rahvamajas IT-öö. Tegemist oli üleeestilise üritusega, mis toimus samaaegselt 18-s noortekeskuses.

Noored genereerisid ideid, kuidas IT kaudu elu koolis põnevamaks muuta. Lõpptulemusena valmisid ideedest multimeedia presentatsioonid, mis edastati Eesti IT-ettevõtetele ja koolidele. IT-öö eesmärgiks oli äratada noortes huvi info- ja kommunikatsioonitehnoloogia valdkonna vastu.

27. aprillil oli suur kevadpidu. Esinesid rahvamaja huviringid. Külalisteks olid Maliena ja Alsviki segarahvatantsurühmad ning Veclaicene lauljad. Tantsupõrandale kutsus ans. Vana Kallim. 29. aprillil lõppes järjekordne mälumänguturniir, et minna suvepuhkusele.

Sel hooajal on tublilt osalenud võistkonnad: E&O, Univox, Vabatahtlikud, TTK ja Naised.

Võitjaks osutus meeskond E&O (Ester ja Olev Pihus). Kingituseks said esikohad huvitavaid teatmeteoseid. Volbriööl vallutasid rahvamaja noored ning üle anti ülesetomaalise noorsootöö juhtimine Missolt Meremäele. Lisaks sai näha, millega noored valdades tegelevad.

Esines Misso noorte poiste bänd, Värskast tutvustasid poisid slackline´i harrastust, Meremäelt esines viiulimängija jne. Külas olid Orava noored, ning pärimusteater Taarka noortestuudio. Õhtu lõpetas ans. Klapp.

Emadepäeva eel külastas rahvamaja Misso valla Kultuurimaraton 2 raames Teatribuss, kes väiksematele lõbusa etenduse andis.

Linetantsijad Lätimaal Veclaicenes Foto: Edda-Karin Luht

Linetantsijad Lätimaal Veclaicenes Foto: Edda-Karin Luht

26. mail osales eakate rühm "Meelespea" maakonna memmetaadi peol Sõmerpalu vallas Harjumäel ja 27. mail Põlvamaal Intsikurmu laululaval Lõuna-Eesti memme-taadi peol. Linetantsijad esinesid Veclaicenes, Lätis. Rahvatantsurühm Häitsmed esindas Misso valda 2. juunil Võrumaa laulu- ja tantsupeol "Suvekillud". Juunikuus jätkub üritusi üle Eesti. Uudseks on Kagu-Eesti tantsupidu Intsikurmus Põlvamaal 10. juunil.

15.-17.juunil toimuvad Tartus Põhja- ja Baltimaade meestelaulu päevad. Peakontsert on Tartu Laululaval 16. juunil kell 18:00.

Traditsiooniliselt toimub 14. juulil Misso 83. rahvapidu Laululaval Pulli järve ääres.

Suur tänu Sulle rahvatantsija, linetantsija, Meelespea tantsija-laulja, pillimees ja tervisesportlane. Tänu Sinule, kes Sa tulid kord või kaks nädalas rahvamajja, sai valla kultuuri- ja spordielu elavamaks.

Soovime ilusat kevadet ja suve ning ootame ikka Sind rahvamajja üritustele!

Meelespea Võrumaa memme-taadi peol. Foto: Edda-Karin Luht

Meelespea Võrumaa memme-taadi peol. Foto: Edda-Karin Luht