Kunstipäeval said őpilased kogeda end skulptoritena, valmistades vanapaberist ja pakkematerjali jääkidest papi-skulptuure. Samuti oli vőimalus osaleda Tallinna Keskkonnaameti rohelise mőttemalli ja Väikese Nőia Merli őpi- ning mängutoas. Kőik osalejad vőtsid kaasa loovtööd, mis valmistati kasutusest kőrvale jäänud materjalidest ning mis pidid olema nutikaid ja keskkonnasőbralikud. Nende juurde lisati kohapeal lustakad papiskulptuurid ning nőnda valmis ühiselt projekti kevadnäitus „Roherosinad", mida saavad kőik huvilised vaadata 6. juunini Tondi Pőhikoolis.  Edasi hakkab näitus ringlema osalenud koolides terve järgmise őppeaasta. Näituse ja külastustingimuste kohta leiab info projekti ajaveebist valgelevalgega.blogspot.com.

Őpetajatele jagas kunstipäeval inspiratsiooni efektemailvärvide kasutamise läbi Ene Botique kunstnik ja juhataja Ene Pais. Päeva lőpus mindi vaatama vastavatud lennumuuseumi, kus külastusjuht Tuuli Reinsoo rääkis asjadest, mille on kestev väärtus -  vőib olla teine, kolmas, sajas, isegi viiesajas noorus.

Tänavu osalesid projektis Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskus, Kiigemetsa Kool, Lahmuse Kool, Päinurme Internaatkool, Tallinna K.Pätsi Vaba-őhukool, Rakvere Lille Kool, Vaeküla Kool, Valga Jaanikese Kool, Vidruka Kool, Őismäe Kool, Tallinna Tondi Pőhikool, Käo Pőhikool".

Päinurme Internaatkooli kunstiőpetaja Maire Kaju: „Taaskasutuse ja keskkonnasőbralikkuse pőhimőtted saadavad meid igapäevaselt - meie koolis oli käsil vanapaberi kogumine. Olime hoolega ametis ja vőistlemas, kes toob rohkem. Vaatasime, mida tuuakse.  Leidsime palju ilusaid raamatuid, mida  enam ei vajata. Korjasime vanapaberist välja mőned raamatud ja mőtisklesime, mida nendega teha... Rühmatöö tulemusena valmis kaks tööd: raamat-panipaik - volditud lehtede vahel vőib hoida tähtsaid asju, kirju, märkmeid dokumente jm ning „kaasaegne raamat"- see, mis jääb raamatust järgi,  kui tema asemele tulevad mobiilid, arvutid, arvutimängud, mis vőtavad ära raamatulugemise aja. Parima kodutöö tiitel tuli üllatusena, aga kindlasti annab see kőigile uut tahet ja innustust."