Sellele järgnes Paistu näiteringi etendus "Kuni surm meid lahutab". M. McDonagh'I näidendi "Mägede iluduskuninganna" on Eesti oludele kohandanud lavastaja And-res Linnupuu. Etenduses löövad kaasa Ene Saar, Piia Mänd, Väino Luik ja Vahur Ruut. Valguse ja heli eest hoolitseb Toomas All. Esietendusega tähistati ka Paistu näiteringi 40. sünnipäeva.

Laupäev, 28. juuli algas sportlikult. Üles astusid vabamaadluse absoluutkaalu esindajad. Võistlus toimus kuumas päikesepaistes ja sundis kõiki atleete tugevalt pingutama. Tasavägises finaalmatšis saavutas võidu meie valla noormees Ragnar Kaasik, kolmandale kohale tuli tema vanem vend Kaupo Kaasik.

Kella kahe ajal demonstreerisid oma väledaid jalgu nii Paistu vallast kui ka kaugemalt tulnud jooksjad. Holstrest asus starti saja jooksja ringis, kellest esimesena jõudis Paistu samuti meie valla võistleja Keio Kits.

Õhtul marssisid läbi Paistu meie rahvatantsijad ning külalised Bippenist Saksamaalt ja Burtnieki vallast Lätimaalt. Rongkäigule andis õige hoo Suure-Jaani pasunakoor. Rongkäigu ees liikus uhke Mulgi mehe kuju. Spordiväljakul avati vahva mulgimustrites suvelava, mille tarbeks vallavalitsus taotles toetust LEADER-I programmist. Seejärel said sõnaõiguse nii väikesed kui suured rahvatantsijad - läks käima Paistu valla II tantsupidu. Laval käisid nii väikeste kui suurte laste tantsurühmad. Suuremad lapsed presenteerisid ka oma uusi rahvarõivaid, mis on valminud Mulgikultuuri programmi toetusel. Veel esinesid tantsurühmad "Kuremari", "Anna-Minna", "Lust" ja "Paistel". Tantsurühmadele õpetasid repertuaari selgeks tantsuõpetad Maie Roosimägi ja Kristi Pajuste. Kristi oli ka tantsupeo lavastaja. Suur tänu kõigile tantsijatele ja õpetajatele! Külas oli Burtnieki valla segarühm, kes esitas väga lustakaid ja meeleolukaid rahvatantse.

Tantsuõhtul sai jalga keerutada nii meie sõprade kui oma pillimeeste muusika järgi. Mängisid bändid "Pagraps" ja "Melody". Ka ilmataat oli sel ööl meie poolt ja saatis meile kauni sumeda suveöö.

Pühapäeval said lapsed lustida koos kloun Ummiga ja lasta oma nägudele teha vahvaid näomaalinuid. Soovijail oli võimalik käsitöötelgis juhendaja Antonina Eegi eestvedamisel õppida kuivviltimise tehnikat ja valmistada endale vahvaid värvilisi ehteid.

Kirikus kõlas pealelõunal kaunis muusika - musitseeris Evald Raidma.

Paistu kodukandipäevad lõppesid kalmistul, kus avati mälestussammas Paistust pärit laskmise maalilmameistrile ja Kaitseliidu organiseerijale Jaak Kärnerile (1892 - 1937).

Pidu sai toetust valla eelarvest ja pereseltsi "Paistel" poolt LEADER-i programmile esitatud projektist.

Suur tänu kõigile osalejatele ja korraldajatele!