Kohapeal oli võimalik valida kahe eri­neva päkapiku tegemisviisi vahel. Raske­ma variandi juhendajaks ning abistajaks oli Tiiu Väli ning lihtsama vastupanu teed minejad olid minu, Kätlin Merisalu, juhendada. Kokku valmis töötoa käigus 17 omanäolist ning toredat päkapikku, kes kõik varustati ohutuse mõttes hel­kurribadega. Paariks päevaks asetati nad väljanäitusele Roosna-Alliku Raamatu­kokku ning järgmisena võisid päkapikud leida end juba puude otsast ning müüri­vahedest piilumas.

Järgnevalt annaksin ma kõigile soovi­jatele võimaluse meisterdada kodus val­mis päris oma päkapikk. Olgu sees siis sõprade, sugulaste või pere keskis.

Kuidas valmistada lihtsate vahendi­tega kaunist päkapikku?

Vaja läheb:

ringikujulist valget riiet peaks;

ringikujulist punast riiet kehaosaks, mis on suurem kui valgest riidest välja­lõigatud;

kolmnurkset riideriba, millest õmmel­dakse päkapikule müts;

valget ja punast niiti;

kääre;

vatiini keha ja pea täistoppimiseks;

liimi silmade, habeme ning mütsituti kinnitamiseks.

Tee nii: traagelda punase ringikujulise riidetüki ülemine äär pikkade vahede­ga. Seejärel vali endale sobiv vatiinitükk, aseta see ringi keskele ning tõmba niidi­otstest ring kokku nagu kotisuu. Kinnita niidiotsad umbsõlmedega. Toimi sama­moodi valge ringikujulise riidejupiga. Järgmisena õmble punane ja valge pal­like omavahel kokku. Nüüd on sul ole­mas päkapiku pea ning keha. Järgmise­na tee kindlaks, kas kolmnurgakujuline riideriba sobib päkapiku peale kui val­atult. Õmble mütsiriie ühest otsast kind­lalt kinni ning keera õmblus väljapoole. Liimi mütsi allaäärde ning otsa vatiini, et muuta müts lõbusamaks. Kleebi päkapi­kule vatiinist veel ette korralik habe ning aseta omale kohale ka silmad. Soovi kor­ral võid punase vildikaga joonistada talle ka punased põsed ning külmast punas­eks tõmbunud nina. Sinu isiklik päkapikk ongi valmis!