Tervise teema jätkuks saame rääkida sellest, et tervisespordikeskuse ehitus on valla poolt vastu võetud. Samas peame staadioni kasu­tusega kindlasti ootama, kuni muru juurdub ja haljastus tärkab. Staadioni rada on korralik ja usun, et praegused pehmed muruplatsid on suveks korras. Suusaraja ettevalmistu­sega alustame kohe, kui lumi maha sajab ja tänaseks on Värskas olemas ka kaasaegsem rajatehnika, mis soetatud Piiriveere Liider projekti toel.

Haridusteema on Eestis jätkuvalt kuum ja niisamuti meil. Haridusfoorumil saime koos naabritega välja öelda enda võimalikud mõt­ted tuleviku osas. Kokkuvõtlik materjal, mida võib leida www.setomaa.ee, on heaks läh­tepositsiooniks meie edasistele aruteludele, mis peavad selgelt välja tooma meie erisu­sed, tugevused ja tulevikusuunad.

Kõike seda tuleb 2. novembril Värskasse ja Räpinasse kuulama haridusminister, kelle radikaalsed reformiideed teevad kohati sü­dame õõnsaks. Meie jaoks on see aga väga tähtis kohtumine.

Värska Vallavolikogu oma kirjaga Värska päästekomando kaitseks on tekitanud arut- elu ja tuliseid vaidlusi Riigikogus, Kagu-Eesti saadikuterühmas ja Päästeametis. Värska päästekomando kadudes jääb u 1/3 vallast üle 30 minutise päästeauto kohalejõudmise piiresse, mis tähendab seda, et riiklikku pääs­teteenust pole selles piirkonnas kohal. Lähi­ajal otsustatakse, kas meie mehed viiakse üle Räpinasse ja Vastseliina või tugevdatakse Värska päästekomando võimekust vahetuses 3 meheni. Nii et võitlus Värska poolt veel kestab.

Jätkub kergliiklusteede ja Koidula-Lobotka maantee projekteerimine ning sellega seon­duvalt kooskõlastamine inimestega, kelle maad antud projektis kasutuses oleksid. Loo­dan, et maaomanikud suhtuvad positiivselt uue taristu tekkesse ja näevad selles oma panust elu arendamiseks Värska vallas. Meel­detuletuseks veel niipalju, et 2012. aastal lä­hevad ehitusse Koidula-Lobotka maantee ja Värska-Seto Talumuuseum kergliiklustee.

Kõikidele edu soovides!