Laste hoiu- ja tegelusfunktsioone täiendati ja kaasajastati. Olemas on nõuetele vastavad ruumid kuni 40 lapsele mängimiseks, õppimiseks, magamiseks, söömiseks ning rajati lastele garderoob. Suur vajadus oli korralike sansõlmede järele, mis nüüdseks on olemas ja toimivad.

Projektiga ehitati olemasolevale hoonele juurde otsmine tiib, mille tulemusel tekkisid ruumid tervikliku ja kaasaja tervisekaitsenõuetele vastava lasteasutust teenindava köögikompleksi toimimiseks koos nõutud abiruumidega. Lisaks ruumid logopeedilise ja metoodilise töö läbiviimiseks koos vajaliku õppevahendite ruumiga. Juurdeehituses on lasteaia tehniline ruum, ruumid arstile, personalile ning pesupesemiseks.

Ehitati ka välisveevarustus ja kanalisatsioon. Korrastati hoone ümbruse haljastus koos piirdeaiaga ning rekonstrueeriti hoone -esine parkla.

Oleme rõõmsad

See õppeaasta algas meie lasteaiale väga töiselt ja põnevalt. Üle aasta kestnud lasteaiaremont sai valmis. Maja on tundmatuseni muutunud -- avar, valgusküllane ja rõõmsavärviline. Lisaks uuele majale on vahetatud ka suurem osa mööblist. Mõlemas mänguruumis on rõõmsates värvides nahkmööbel, muinasjututeemalised mänguvahendite kapid, nukumajad, lugemisnurgad ja laste riietekapid. Nüüd võime ka vihmaga õues käia, kõik riided saab kuivatada selleks ettenähtud kuivatuskappides.

Kui varem oli meie köök tilluke, siis nüüd on seal mitu ruumi ning suurepärane sisseseade.

Kogu maja on ühtlaselt soe, sest meil on põrandaküte, mida omakorda hoiab soojana maaküte.

Renoveeriti ka lasteaia õueala. See on suurem ja avaram, olemasolevatele õuevahenditele lisandus üks tore mängulinnak ja kaks vedrukiike.

Kõik mänguvahendid on varustatud turvaaladega, nii on lastele ohutum.

Antud hetkel on meil 37 last. Meil on kaks liitrühma: 1,5-3 aastaste rühmas on 16 last ning 4-7 aastaste omas 21 last. Mõlemal rühmal on oma mänguruum ja magamisruum. Suur asi on see, et meie vallas on kõik huviringid tasuta ning lasteaia kohatasu Pühalepa vallas ei ole. Lapsevanema kanda on vaid söögiraha, sest ülejäänu maksab vald. See on vanematele suureks toetuseks.

Kuna maja ning laste arv suurenesid, siis sellest sügisest liitusid meie kollektiiviga kaks uut töötajat.

Septembrist alustas lasteaiaõpetajana tööd Maie Kivistu ja lasteaiaõpetaja abina Signe Aasma.

Oktoobrikuus saab Palade Lasteaed 45-aastaseks ja ilusamat sünnipäevakingitust kui uus maja on raske soovida. Meie kollektiivi väikesed ja suured tänavad kõiki neid inimesi, kes meile sellise kingituse sünnipäevaks tegid. Eriti Pühalepa Vallavalitsust ja abivallavanemat Eve Kustalat.

Suur tänu! 

Projekti nimi: Palade lasteaia rekonstrueerimine
Projekti number: EU38087
Rahastaja: Euroopa Regionaalarengu Fond
Meede: „Kohalike avalike teenuste arendamise programm"
Projekti kogumaksumus: 394 048,24 eurot, sellest valla omafinantseering 60 577,07 eurot