Uued kiiruskaamerad on üleval juba mõnda aega, kuid seni hirmutasid need niisama juhte. Tööle hakkavad need lähiajal, öeldi Maanteeametist Keila Lehele.

Üks kiiruskaameratest asub ühe kilomeetri kaugusel Statoili bensiinijaamast ja see hakkab jälgima Keilast kiirendusega startivaid autojuhte, teine, moodsam kaamera on Vääna teeristis ja see mõõdab mõlemal sõidusuunal liikuvate autode kiirust.

Kaamerate asukohad ei ole valitud autojuhtide kiusamiseks, vaid mõlemas piirkonnas on viimaste aastate jooksul toimunud mitu rasket liiklusõnnetust. Maanteeameti liikluskorralduse osakonna projektijuht Siim Vaikmaa sõnul on Kumna uue kaamera piirkonnas viimase viie aasta jooksul toimunud kolm inimkannatanutega liiklusõnnetust. Vigastada on saanud kokku neli inimest ja hukkunud üks inimene. Lisaks on piirkonnas ristmikud ja jalakäijate teeületuskohad.

Kiia ristmiku piirkonnas on viimase viie aasta jooksul toimunud neli inimkannatanutega liiklusõnnetust, milles on saanud vigastada viis inimest.

Mõlema kaamera piirkonnas on kehtestatud piirkiiruseks 70 km/h. Enne kiiruskaamerate paigaldust tehtud kontrollmõõtmised tuvastasid, et nendes piirkondades on kiiruseületajate arv suur.

Lisaks uutele statsionaarsetele kaameratele testib Maanteeamet veebruaris-märtsis mobiilset kiiruskaamerat. Statiivilt või seisvast autost mõõtva kiiruskaamera rakendamist liiklusohutuse parandamiseks on kaalutud juba mõnda aega, eelmisel nädalal võis neid näha ka Paldiski maanteel.