2001. aasta septembris tegi Alla Gribunina Punase Risti Paldiski osakonnale ettepaneku asutada meie linnas naisorganisatsioon. Selle mõtte oli talle välja pakkunud frau Müller Breemeni linna Katoliiklike Naiste Liidust. Alla Gribunina haaras ideest innukalt kinni - ja 20. mail 2002. aastal sai Paldiski Naisteklubi mittetulundusühinguna registreeritud. Klubi tegeliku asutamise ajaks loeme aga siiski 2001. aasta septembrit, mil Naisteklubi oma tegevust alustas.

Algusest peale on see klubi olnud mõttekaaslaste liit, mis ühendab erinevas vanuses, erinevate erialadega ja samas ka kõige eripalgelisemate huvidega inimesi.

Kuulus prantslane Antoine de Saint-Exupéry on öelnud, et „suurim luksus inimese jaoks - see on suhtlemine!" Just suhtlemine on peamine ka meie klubi tegevuses. Siia alla kuuluvad kohtumised huvitavate inimestega, küllakutsutud arstidega peetud vestlused tervislikest eluviisidest, reisid ja ringsõidud nii siin- kui sealpool Eesti piire, samuti teatri- ja näitusekülastused, loengud muusikast, luuleõhtud ja ka meie klubi liikmete aktiivne osalemine linna avalikus elus.

Naisteklubi liikmed osalevad aktiivselt iga-aastasel heategevusüritusel Blagovest. 2010. aasta suvel võtsid Naisteklubi liikmed koos meie kaaslinlastega agaralt osa annetuste kogumisest Venemaa tulekahjuohvrite abistamiseks.

Alla Gribunina juhatusel harrastatakse koorilaulu, rõõmustades muusikasõpru repertuaariga vene, eeesti ja saksa heliloojate loomingust. Naisteklubi koor on oodatud esineja kõigil ülelinnalistel pidulikel üritustel, meie koor on mitmeid kordi esinenud ka Vasalemmas ja olnud ise külaliste võõrustajaks.

Rahvatraditsioone järgides tähistavad klubilased selliseid tähtpäevi, nagu uusaasta, jõulud ja lihavõtted, ka mitmetel muudel puhkudel korraldatakse teeõhtuid, kus alati on laual naiste endi valmistatud road.

Mitu korda aastas külastavad Naisteklubi liikmed koos oma kaaslinlastega Pühtitsa nunnakloostrit. 2006. aasta oktoobris sai teoks palverännak mööda Novgorodi, Pihkva ja Petseri pühakodasid ja külastati sealseid kloostreid. Reis Valamo saarele kujunes selles osalenutele vaimselt väga kirgastavaks - kõiki vaimustas Valamo iidsete pühapaikade, kirikute ja kloostri ilu.

Vaatamisväärsuste külastamise entusiast ja peaorganiseerija on klubi liige Alla Garmaš. Igal aastal tutvuvad Naisteklubi liikmed aina uute ja uute tähelepanuväärsete paikadega nii Eestis kui väljaspool meie vabariigi piire.

2007. aasta juulis käisid Paldiski Naisteklubi esindajad meie sõprade, Baieri Katoliiklike Naiste Liidu kutsel Saksamaal. Tutvuti terve rea Ida-Baierimaa linnadega, kus kõikjal sai meie naistele osaks soe ja sõbralik vastuvõtt. Selle sõidu ajal sai hästi palju suheldud ja vastastikku kogemusi vahetatud. Võõrustajad korraldasid oma külaliste auks kontserdi. Selle meeldejääva külaskäigu sisu võib kokkuvõtlikult väljendada kahe lausega: „Armasta oma ligimest!" ja „Jaga oma õnne teistega!".

Iganädalaselt saab meie klubis kokku seltskond naisi, kellel on sõna otseses mõttes kuldsed käed - nad koovad ja õmblevad imelisi asju ja meisterdavad miniatuurseid käsitööesemeid. Naljaga pooleks nimetame neid hellitavalt oma „kerijateks-kudujateks". Alati, kui meile saabuvad külalised Vasalemmast, sätivad naised oma näputöödest üles näituse, mida on alati ka väärikalt tunnustatud.

2010. aasta novembris korraldas Naisteklubi luuleõhtu, kuhu olid oodatud kõik luulehuvilised. Sellele üritusele kutsuvaid plakateid linnas üles riputades ei teadnud keegi, kes üldse kohale tulevad. Korraldajate üllatus oli suur, kui lisaks lüürilise hingelaadiga naistele kogunesid oma lemmikluuletusi ette lugema ka päris eakad, kel vanust kaugelt üle 80. Abielupaar Andrei ja Julia Terentjev deklameerisid peast oma lemmikautorite värsse, vaimustades kõiki kohalolijaid oma ennastunustava kirglikkuse, entusiasmi ja varjamatu kiindumuse ning hellusega teineteise suhtes. Kõige eakam luuleõhtul osaleja oli Suure Isamaasõja veteran Mihhail Lešinov, kel tänavu täitub 85. eluaasta - ja temagi luges oma lemmikluuletusi peast!

Naisteklubi on tänulik Paldiski linnavalitsusele ja Paldiski Põhjasadama juhtkonnale toetuse eest, mis kõigile meie ettevõtmistele on osaks saanud: meie kasutusse antud ruumide eest, kus saame oma tegevusi läbi viia, laulukoori esinemisrõivaste eest ja ringsõitudeks transpordi võimaldamise eest. Aitäh mõistmast, et meie klubi on tõesti vajalik.

Soovime, et võimalusest meie Naisteklubi tegevuses kaasa lüüa haaraksid kinni ka Paldiskis elavad eestlased. Rasketel aegadel peavad inimesed üksteisele eriti toeks olema. Meil oleks väga hea meel võtta oma klubi liikmeteks ka Eesti naisi ja pakkuda neilegi meelepäraseid tegevusi ja ettevõtmisi. Valik on teie - tere tulemast!

Sageli öeldakse, et asendamatuid inimesi ei ole. Meie klubi liikmed võivad sellele väitele küll vastu vaielda, sest Naisteklubi asutamisest alates on Alla Gribunina meie kollektiivi süda ja hing. Just tema on see, kelle eestvedamisel ja korraldamisel on praktiliselt kõik meie klubi ettevõtmised teoks saanud. Jumal on teda õnnistanud loomupärase ande ja oskusega inimestega suhelda, empaatiavõimega, peenetundelise ja mõistva juhi omadustega. Tänu tema eeskujule on meie klubi naised õppinud olema kannatlikumad ja tähelepanelikumad, seda ka omavahel suheldes. Tänaseks on meie klubist saanud tõeline perekond, kus ollakse hingeliselt lähedased ja alati valmis üksteist toetama.

Tõsiasi, et Paldiski Naisteklubi on tegutsenud juba 10 aastat, tõestab selgesti tema elujõudu ja eluõigust.

Kirjanik Jelena Skulskaja on kunagi öelnud: „Praegune majanduskriis saab varem või hiljem läbi, selles pole kahtlust. Ja meie jaoks on tähtis see raske aeg mitte üksnes üle elada, vaid jääda seejuures inimesteks, muutumata tagaaetavateks jänesteks või irevil hammastega huntideks."