Oma riik on nii väikesele rahvale privileeg. Samas on see ka suur kohustus. Eesti on võrreldes enamiku maailma riikidega ju rahvaarvult väike riik. Samas oma vaimult ja võimekuselt oleme suur riik, võrdne partner teistele. Oleme saavutanud palju. Sageli ei oska me seda märgata ja hinnata. Kuid võtkem hetkeks aeg maha ja mõelgem Eesti elu peale 15 aastat tagasi ja täna, Võib märgata suuri muutusi. Võtame näiteks sellise lihtsa ja loomuliku asja nagu heakord. Oma vallas ringi sõites näeme laiumas kauneid vilja põldusid, inimestel on majade ümbrused hoolitsetud, suurtel platsidel vuravad ringi murutraktorid, majadel on kaunid katused ja uued fassaadid. Palju on juurde tulnud tänavavalgustust, kõnniteid jne. Tegelikult on palju muutunud, aga see on kõik juba meie igapäeva elu loomulik osa ja märkame seda alles siis, kui midagi sellest ei toimi. Samuti on loomulik see, et meie soovid järjest suurenevad ja tulevad uued vajadused. See ongi elu edasiviiv jõud.

Aasta tagasi olin veendunud, et tänaseks hetkeks on Eesti Eurotsooni täieõiguslik liige. Nii on ka läinud. See on oluline samm Eesti jaoks. Palju on muidugi kritiseeritud, et võidujooksus eurole on valitsus rahva unustanud ja rahva arvelt kriteeriumide täitmiseks vajalikud ohvrid toonud. Mina nii ei arva. Kärped ja muudatused olid vajalikud ikkagi kriisiga toimetulekuks, mitte euro saamiseks. Korras majandus on tugeva riigi alus. Kärpima ja kulusid vähendama on pidanud ka riigid, kel euroga mingit pistmist pole, võtame või lähimad naabrid Läti, Leedu, Rootsi. Nüüd on Euro käes ja tuleb edasi liikuda uut sinilindu püüdma. Käimasolev valimiste aeg on just õige aeg uute sihtide seadmiseks ja Eesti ees seisvate probleemide lahendamiseks.

Ühe riigi ja valla tõeliseks rikkuseks on ikka inimesed. Seni kuni jätkub tegusaid ettevõtjaid, külaelu edendajaid ja muidu aktiivseid inimesi, on vallas ka elu. Nad panustavad oma aega, et muuta kodukohta mõnusamaks, vabatahtlikult korraldavad ja organiseerivad üritusi. Tänan kõiki seltse ja seltsinguid, huviringe ja nende juhendajaid, just teie töö aitab igapäeva argimuredesse tuua rõõmsamaid hetki. Vabariigi aastapäevale pühendatud kontsert-aktusel oli vallal võimalus anda üle aukirjad ja tänukirjad tublimatele. Samuti anti üle valla kõrgeim autasu – teenetemärk, mille pälvis tänavu Arvi Kink oma panuse eest valla arengusse.

Ilusat lähenevat kevadet Teile kõigile!