2012. aasta detsembris valmis esimene uus tootmishoone, kuhu toodi üle ka firma kontor. Kaks aastat hiljem, möödunud aasta detsembris, valmis teine tootmishoone, kuhu kolis ettevõtte palkmajatehas.

Kaks aastat tagasi valminud tootmishoones valmistatakse elementmaju. Renee Mikomägi sõnul jäi uue hoone valmimisega palkmajade tootmine samale tasemele, elementmajade tootmismaht aga tõusis peaaegu poole võrra.

„Möödunud aastal oli meie kontserni kogukäive 4,4 miljonit eurot,“ ütleb Mikomägi. „Ehitasime 35 maja. Pidevalt on töös 10-15 maja. Uus tootmishoone aitab meil kasvada, sest elementmajade tootmine suureneb peaaegu poole võrra.“

Ka käesolev aasta on plaanitud kiireks kasvuaastaks. Juba eelmise aasta seisuga oli tänavuseks töösse võetud 15 maja ja tellimusi lisandub kiiresti. Kiiret kasvu näeb Mikomägi ka töötajate arvus. „Kui praegu on meil 47 töötajat, siis suveks peaks olema ligi 60“ ütleb ta.
Koos käibe ja töötajate arvuga kasvavad ka majad, mida ehitatakse. Kui kunagi tegeldi vaid suvila-tüüpi majadega, siis nüüd plaanitakse ehitada järjest suuremaid, sealhulgas ka kortermaju.
Kindel Norra turg

90% ettevõtte toodangust moodustavad tellimused Norrast. Nii on see olnud kõigi 15 aasta jooksul, mil ettevõtte eksisteerinud. Norra turg on sealse kõrge ostujõu tõttu ahvatlev paljudele, kuid haljale aasale jõuavad siiski vähesed. Tarvis on aastatepikkust rasket tööd – tõestamist, et kvaliteet on piisav, kontaktide loomist, usalduse tekitamist jne. Estnor on selle „eksami“ edukalt läbinud.
„Meil on Norras praeguseks palju koostööpartnereid,“ ütleb Mikomägi. „Kliente on nelja liiki – ehitusettevõtted, kinnisvaraarendajad, edasimüüjad ja üksikkliendid.“

Loe pikemalt Harju Elust.