Varajastest õitsejatest võiks aias kindlasti koha leida kerapriimula ning karukell. Priimulad on lihtsad, aga väga ilusad õitsejad ajal, mil loodus on alles lehte puhkemas. Samuti saab värvidega mängida ning luua niiviisi aeda kas ühevärvilisi või kirjusid laike.

Karukell on samuti tänuväärne taim, kuna selle ilu ja omapära õnnestub nautida kaks korda: siis, kui taim õitseb, ning teisel korral siis, kui õis on ära õitsenud. Karukell moodustab paari aastaga kena väikse puhma. Omapärased kellukatüüpi õied puhkevad õide umbes mai algul ning õitsevad ligi kuu aega. Pärast õitsemist moodustuvad omapärased karvased seemnetutid, mis on samuti dekoratiivsed ning sobivad igasse püsilillepeenrasse.

Praegu – mai lõpu poole – hakkab õitsema igihaljas ibeeris. Paari aastaga moodustub ühest taimest üsna lai puhmas, millel on nahkjad rohelised igihaljad lehed. Madala taime kohta on ibeerisel suhteliselt suured õied, mis katavad õitsemise ajal kogu puhma.

Värve mai lõppu – juuni algusesse annab tuua lehvikja kurekellaga. See liik on madalakasvuline ning ilusate suurte õitega. Taim moodustab kiiresti ilusa puhma ning jääb kompaktseks ja madalaks. Hea on ka see, et silmatorkava õiega taim nõuab vähe hooldamist.

Loe edasi Kuulutajast.