Toiduasjatundjatest koosnev žürii võttis hindamisel arvesse toidu maitset ja välimust, serveerimist, toiteväärtust, toitainelist koostist ja omavahelist sobivust, samuti valmistamise protsessi - kokkade professionaalsust ja hügieeninõuete täitmist. Kala-köögiviljasupi juures jälgiti lisaks ka roa uudsust, võimalikku populaarsust õpilaste seas ja roa reaalse valmistamise võimalust koolisöökla tingimustes.
Foto: Tervise Arengu Instituut

Žürii esimehe, restorani C´est La Vie peakokk Vello Kivibergi sõnul oli võistlus tänavu tasavägisem kui kunagi varem. „Žürii üksmeel on see, et kõik saaks auhinnad," lausus ta. „Road olid maitsvad ja soovitame neid igati koolilastelegi." Žürii hinnangul valmistas finaali parima kalasupi Valga Põhikool, parima prae Tabasalu Ühisgümnaasium ning parim magustoit oli žüriiliikmete arvates Põlva Keskkoolil. „Eriauhind meie poolt läheb Häädemeeste koolile, kelle road olid kõige koolisõbralikumad ja paremini teostatavad  koolimenüüs," lisas Kiviberg. 

Konkursile registreerus sel aastal 13 kooli. Finaalis osalesid Häädemeeste Keskkool, Paikuse Põhikool, Põlva Keskkool, Tabasalu Ühisgümnaasium, Türi Toimetulekukool ja Valga Põhikool.

Tervise Arengu Instituut valis parimat koolisööklat tänavu seitsmendat korda. Konkursi eesmärk on juhtida avalikkuse tähelepanu koolitoidule ning selle valmistajatele ning tunnustada parimaid. 2011. aasta parima koolisöökla tiitli sai Vääna Mõisakool, 2010. aastal Sõmeru Põhikool ning 2009 läks võit Kivi-Vigala Põhikoolile.  

Foto: Tervise Arengu Instituut