Võistlusel osalevad neljaliikmelised võistkonnad, kuhu kuuluvad kokk, abikokk ning kaks teenindajat.

Kokavõistluse ülesandeks on suupistete valmistamine kalast, lihast, köögiviljadest. Samuti tuleb valmistada kaks erinevat magusat suupistet. „Lisaks nendele suupistetele, mida kodus on saadud harjutada, tuleb teha üks suupiste üllatustoiduainest, mille annab teada  peakohtunik enne võistluse algust,“ märkis Aavik.

Kokavõistluse kohtunikeks on Rudolf Visnapuu (Korsaar), Peeter Pihel (Pädaste, NEH), Toomas Leedu (GOspa), Madis Põld (Paat) ja Soome peakokkade ühenduse ekspresident Martti Lehtinen.

Teenindajate võistluse ülesandeks on furšettlaua katmine ning teenindamine. Samuti peavad teenindajad voltima salvrätikuid ja valama vahuveini. „Tervislikku toitumist propageerime ka, sest üheks võistlusülesandeks on piimast smuutide valmistamine,“ sõnas Aavik.

Teenindajaid hindavad Allan Vainu (Teie Kelner OÜ tegevjuht), Peep Peetersoo (Pärnu Kutsehariduskeskuse teenindusõpetaja), Siim Koovit (Hotelli Dorpat toitlustusjuht), Aadi Aadussoo (Sinu Catering OÜ)  Kersti Õim (Tartu Kutsehariduskeskuse restoraniteeninduse juhtõpetaja) ja Tiiu Parm (Teie Kelner OÜ kvaliteedijuht).

Võistlused viiakse läbi kolmes vahetuses neljapäeva, 14. aprilli pärastlõunal ja õhtul ning 15. aprilli hommikul. Võistluse auhinnatseremoonia algab 15. aprillil kell 15.

Võistlused korraldab Elukestva Õppe Arendamise Sihtasutus Innove koostöös Kuressaare Ametikooliga. Auhinnad paneb välja Victorinox.

Võistlust rahastavad Euroopa Sotsiaalfond ja Haridus- ja Teadusministeerium.

Täpsem info Innove kodulehel