Keila korvpalli arengu mõttes liiguvad asjad siiski õiges suunas - tõeline klubipüramiid seisab tugevatel jalgadel, meie võistkonnad osalevad Eesti meistrivõistlustel kõigis vanuseklassides, lisaks mängivad nooremad grupid ettevalmistavates alternatiivliigades ja tõsine töö käib ka lasteaedades. Üha suurem huvi on korvpalli vastu ka Keila tüdrukutel.

Eesti meistrivõistlustel olid Keila klubid esikümne lõpus või teise kümne alguses, seega tugevad keskmikud. See on hea platvorm, kust järgmisel hooajal teha samm edasi. Samas oleks võinud juba tänavu olla mõne meeskonna lõppkoht kõrgem. Näiteks C2 sarjas oldi põhiturniiril 6., kuid play-off langetas meeskonna lõpuks 9. A- ja B-klassil jäi aga play-offi jõudmisest väga napilt puudu.

Kuid enne hooaja lõpetamist jõudsid Keila Korvpallikooli C-klassi poisid osaleda kahel turniiril. 24.-26. maini mängiti Peterburis, kus väga tugevakoosseisulisel turniiril saadi üks võit ja neli kaotust. 

Nädal hiljem osaleti Tallinnas rahvusvahelisel turniiril Old Thomas Cup, kus tulemus oli vastupidine - neli võitu ja üks kaotus ning tasuks hõbemedalid. Seejuures alistati Moskva, Vilniuse ja Peterburi klubid. Finaalis jäädi alla aga kodusele rivaalile Kalev/Viasatile.

Hooaja lõppu jäi ka Keila naiskonna Tallinna meistritiitel ja meeskonna pääsemine Tallinna meistrivõistluste veerandfinaali. Pikka suvepuhkust korvpallipoisid ja -tüdrukud ei saa. See on aeg, mil tuleb teha palju individuaalset tööd.

Juulis alustavad juba enamus treeningugrupid ühistreeningutega, sellele järgnevad aga treeninglaagrid. Hooaja esimesed mängud peetakse juba augustis.

Treeningute kõrvalt jätkatakse Keilas ka korvpallikeskuse arendamist. Mõistagi ei saa loota ainult Keila lastele, vaid pilt peab olema laiem ning Keilasse peavad leidma tee kõik Lääne-Harjumaa ja ka Läänemaa perspektiivikamad korvpallurid. Ainult nii on võimalik tihedas konkurentsis ellu jääda, arendada mängijaid ja seada meeskondadele kõrgeid eesmärke. Tõelise keskuse tekkimise võtmesõnaks on aga õpilaskodu.

Uuel hooajal mängib Eesti meistrivõistluste eliitsarjas Keila Korvpallikooli 2000. aastal sündinud poiste C1 klassi meeskond. Läbi testturniiri püüavad eliitseltskonnas kohta ka A- ja B-klassi võistkonnad. Samuti jätkatakse mängimist meeste 2. liigas. 2000. aastal sündinud poisid leiavad põneva väljundi ka Euroopa noorteliigas (EYBL) mängides.

Keila Korvpallikoolil olid tänavu head toetajad: Harju Elekter, PKC Group, Postimees, Wihtla, Kadarbiku Talu, Keila linn, Keila vald, Keila Hariduse Sihtasutus, Hole in One, Keila Tervisekeskus. Loodame meeldiva koostöö jätku ka uuel korvpallihooajal!