Teise koha vääriliseks tunnistas festivali korraldusmeeskond trumme ja tamburiine mängivaid karusid kujtava töö, mille autor on Merike Tamm.

Festivali pealik Ando Kiviberg rääkis, et tunnuskujunduse valimisest on aja jooksul kujunenud omamoodi kultuurisündmus, millele pööratakse tähelepanu nii festivali korraldusmeeskonnas kui ka väljaspool seda. "Oleme igal aastal püüdnud leida sellise pildi, mida võiks käsitleda iseseisva kunstiteosena, mitte pelgalt turunduslikke eesmärke kandva plakatina. Tahame, et meie sõpradel seostuks sellega emotsioonid ning et see annaks edasi järgmise festivali keskset mõtet. Sedapuhku õnnestus see eriti hästi,“ lausus Kiviberg.

Kokku laekus konkursile 58 tööd 39 autorilt. Kiviberg hindas seda suurepäraseks tulemuseks ning rõhutas, et kavandite seas oli mitmeid selliseid, mis said korraldusmeeskonna liikmetelt positiivset tagasisidet. "Festivali pealkiri saab olema "Rütm ja pulss" ning ma pean tunnistama, et see pole pildiks vormimiseks just kõige lihtsam teema."

Võidutöö autor Kristina Timmer (25) on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia graafilise disaini eriala ning töötab reklaamiagentuuris Kontuur Leo Burnett noorema kunstilise juhina. Tema varasematest töödest võib pidada tähelepanuväärseimaks Singer Vingeri ja Tanel Padar & The Sun`i mulluse suvetuuri “Noorus on hukas” plakatit, mis pälvis Kuldmuna illustratsioonide kategoorias Pronksmuna tiitli. Ajaleht Postimees tituleeris sama plakati kuu reklaamiks.

Järgmist Viljandi pärimusmuusika festivali peetakse 28.-31. juulil 2011 ning sinna oodatakse traditsiooniliselt ligi 20 000 külastajat. Festivali passid jõudsid Piletilevi vahendusel müügile täna, 1. detsembril.