Käesoleva aasta 2. juuli linnavalitsuse istungil kinnitati ideelahenduse võitjaks võistlustöö märgusõnaga WATERGATE, mille autorid on Tanel Tuhal ja Ra Luhse arhitektuuribüroost Luhse&Tuhal.

Tänasel linnavalitsuse istungil eraldati reservfondist 750 000 krooni kallasraja projekti edasi arendamiseks. Võidutööle tellitakse projekt, mis on aluseks esialgsete kalkulatsioonide tegemiseks ning ka ehitusloa väljastamiseks. Linnavalitsuse ning projekteerija vahel sõlmitud lepingus on sätestatud, et põhiprojekt peab olema valmis käesoleva aasta 15. novembriks.

„Ehitusega soovime alustada niipea, kui võimalik. Vasakpoolse kallasraja kaasajastamisega moodustub kergliiklustee kahe silla vahel, mida on oodatud juba kümme aastat- sama kaua, kui on korraldatud Jüri Jaansoni kahe silla jookse. Nelja kilomeetri pikkune välja ehitatud jõe vasakkallas annab linnaelanikele ning turistidele võimaluse kasutada mõlemat jõekallast vaba-aja veetmiseks ning sportimiseks“ lisas abilinnapea Romek Kosenkranius.

Projekti maksumus on hinnanguliselt 25 – 30 miljonit krooni, millest 20,9 miljonit krooni on planeeritud katta Pärnule ettenähtud Euroopa Liidu linnaliste piirkondade arendamise meetmetest. Puudujääv summa planeeritakse katta Pärnu linnaeelarvest.