Seejärel võttis sõna kooli direktor Reet Kangro. Ta tutvustas kooli õppetöö korraldust, projektitöid ning andis ka ülevaate erivajadustega inimestele loodud tugisüsteemidest ja sotsiaalsest kaitsest Võrumaal.

Eripedagoog Anu Kallas tutvustas psühholoogilispedagoogilist testi ja selle vahendeid. Testi kasutatakse kooli tulnud õpilaste arengutaseme määramiseks. See on ka õpilase individuaalse õppekava koostamise aluseks.

Tööd kõnetutele õpilastele mõeldud suhtlemistahvlite ja suhtlemisraamatuga tutvustas vanemõpetaja eripedagoog Reeli Saar. Suhtlemisraamatud on Eestis veel vähe levinud. Järve kooli on need jõudnud Jyväskylä ülikooli kaudu. Meie kooli õpetajad on läbinud suhtlemisraamatu kasutamise koolituse.

Hooldusõppekava järgi õppivate õpilastega tehtavat tööd tutvustas vanemõpetaja eripedagoog Epp Roon. Ta näitas Pärnu kolleegidele mitmesuguseid alternatiivse kommunikatsiooni vahendeid ja piiriületava projekti raames valminud õppematerjale. Külalised said vast valminud õppematerjalid ka endaga kaasa.

Viimasena tutvustas vanemõpetaja eripedagoog Eve Morel töö käigus valminud esimese kooliastme õppematerjale. Töölehed on koostatud tervikõppe põhimõttel.

Koolimajaga tutvumisel tekitasid külalistes elevust teraapiatuba ja kodundusklass. Päeva lõpus toimus kohvilaua taga vestlusring. Külalised tundsid Järve koolis tehtava vastu suurt huvi ning esitasid palju küsimusi ka õppetöövälise tegevuse kohta.

Nüüd on meie õpetajad oodatud vastukülaskäigule Pärnu Toimetulekukooli.