Pärnumaa jaoks on oluline, et märksõna Rail Baltic  on olnud võimsalt läbi aasta teemana pildil (planeeringu algatamine, prioriteetsus- ja rahastamisotsused Brüsselis ja Balti riikides jne).

Loomulikult on meie jaoks tähtis, et just Pärnumaalt on pärit kogu eesti spordirahvale  oluline EMi kuld  ja OMi 4. koht sõudmises.

Millised on olulisemad sündmused teie maakonnas aastal 2012?

Pärnumaal puhuti uuesti sisse maratoni traditsioon. Sel aastal Pärnumaal toimunud Võidupüha  esimene maraton ja paraad Pärnus andsid kogu sündmusele erilise värvi ja tähenduse. Oluliseks peame Pärnu kontserdimaja 10 . sünnipäeva, sest just sellest asutusest on kujunenud pärnakaile enim muusikalist täiend- ja huvikoolitust pakkunud asutus. Traditsiooniliste sündmuste kõrval koguvad jõudu väiksemad ja omanäolisemad festivalid nagu RäimeWest, Hapukurgifestival, Võilillefestival ning Kidise tiigimuusika. Kabli päikeseloojangu festival on haaranud oma suvisesse rüppe kogu lõunapoolse Pärnumaa kultuurielu.

Millised olid aastal 2012 tähelepanuväärsemad inimesed ja ettevõtted?

Pärnu muuseumi direktor Aldur Vunk, Pärnu aasta mees Enn Raadik, Pärnu aasta naine Margit Seppik. Maakonna parim ettevõte AQ Lasertool OÜ; Eesti parim põllumajandustootja Vändra OÜ; Kodanikupäeva aumärgi saaja Heino Sepp; suurannetaja Peter Hunt; muuseumi poolt rahvavalgustaja tiitli pälvinud Mari Suurväli ja eelmisele vastusele viidates aktiivsed sädeinimesed, nii maal kui linnades.

Mida ootate aastalt 2013?

Ootuseid on kohe ridamisi, kuid kõige enam ootame Lottemaa ehituse käivitumist Tahkuranna valda mere äärde.