Aprillis toimus teinegi põnev seiklus. 23. ja 24. aprillil korraldasime noortele laagi, kus õpetasime neid orienteeruma. Orienteerumiseks omandati eelnevalt oskused kompassi ja kaardi omavaheliseks sidumiseks. Teiseks oluliseks teemaks oli ohutus laskeharjutusel, millele järgnes õhkrelvade proovimine. Õppimisele järgnes põnevam osa päevast. Toimus laskmine õhkrelvast ning seejärel käemärkide järgi pimedas metsas orienteerumine. Lastele anti kätte kompassid ning vajalikud koordinaadid koos lähtepunktiga. Ülesse oli vaja leida 10 kontrollpunkti. Meie rühma poisid olid kiired õppijad ja suutsid leida esimestena ülesse tervelt 7 punkti. Üritusel osales kokku 5 erinevat rühma.

Peale südaööd mindi majutuskohta tagasi, täideti kõhud, viidi läbi elementaarsed hügieenitoimingud ning soovijatel oli võimalus puhkama minna. Kellele Une- Mati veel puru silma ei olnud raputanud, said teha ühe kiire mõistatusmängu.

Järgmisel hommikul peale vajalike toimingute tegemist siirduti taas loodusesse, kus eelmisel päeval õpitut aitas meelde tuletada elukutseline orienteeruja. Seejärel anti õppijatele 1,5 km pikkuse raja kaardid, kuhu sedapuhku oli märgitud 6 kontrollpunkti. Minek rajale võis alata! Minu, kui rühmapealiku rõõmuks, suutsid meie poisid Kert ja Kristjan kordamööda leida 4 punkti laitmatu täpsusega, siinjuures tuleb mainida asjaolu, et punktid ei olnud looduses tähistatud.

Päeva teiseks teemaks oli varjumine maastikul (vaenlase eest). Selleks peideti ennast käepäraste vahenditega ja tehti ka näidismaskeerumine, kus ühel vabatahtlikul poisil värviti nägu militaarsete maskeerumisvärvidega. Lõpetuseks pakkus palju rõõmu militaarsõidukiga DAF sõitmine. Parvepoistest osalesid: Kert Nõmm, Kristjan Nõmm, Janar Andrejaanov, Stevo Väli, Martin Tukk, Germo Eismann, Germo Malmre, Michael Meerents ja Kaido Eismann.