Saabuv vabariigi aastapäev on üks lipupäevadest, millal eeldame, et igas majapidamises, kus alaliselt elatakse, kus pererahvas  kodus ja terve, lehvib sinimustvalge lipp. Seda nii eramutes kui kortermajades.

Neile kodudele, kus  lipu muretsemine seni mingil põhjusel  ei ole õnnestunud või  vajab mingi osa sellest uuendamist, pakub vallavalitsus alates  veebruarist abi. Kompenseeritakse   riigilipu ja selle tarvikute soetamist.Toetuse piirmäär  peaks katma  tavalise seinalipu maksumuse koos lipuvarda ja seinakinnitusega. Toetusega kaasneb kokkulepe kaunistada lipuga oma kodu  vähemalt Eesti Vabariigi aastapäeval  24. veebruaril , Võidupühal 23. juunil, jaanipäeval 24. juunil ja muidugi õigus seda teha teistel tähtpäevadel. Täpsema info leiab valla koduleheküljelt või saab küsida vallavalitsusest.

Pärast selle võimaluse andmist hakatakse seadusega pandud kohustust ka hoolsamalt  jälgima ning vajadusel meelde tuletama.

Suhtumine valitsusse  ja poliitikutesse on demokraatlikus riigis iga inimese isiklik asi. Suhtumine riigilippu pigem kasvatuse ja lojaalsuse küsimus. Olen ikka eeskujuks toonud meie põhjanaabreid, kelle tähtpäevadel asulatest läbi sõites on näha, et peetakse lugu nii oma riigist kui iseendast.

Ilusat  vabariigi aastapäeva!

Lipu heiskamise päevad:

3. jaanuar - Vabadussõjas võidelnute mälestuspäev; 2. veebruar -Tartu rahulepingu aastapäev; 24. veebruar -iseseisvuspäev, Eesti vabariigi aastapäev; 14. märts -emakeelepäev; mai teine pühapäev - emadepäev; 9. mai - Euroopa päev; 4. juuni - Eesti lipu päev; 14. juuni - leinapäev (lipp heisatakse leinalipuna); 23. juuni - Võidupüha; 24. juuni - jaanipäev; 20. august - taasiseseisvumispäev, 1. september - teadmistepäev; oktoobri kolmas laupäev - hõimupäev; novembri teine pühapäev - isadepäev.

Lipupäevadeks on ka Riigikogu, kohaliku omavalitsuse volikogu ja Euroopa Parlamendi valimise või rahvahääletuse toimumise päev.

Lisaks võib Eesti lipu heisata isiklikel ja kogukondlikel tähtpäevadel. Lipu heiskamine muudab perekondlikud tähtpäevad pidulikumaks ning heisatud lipuga on sobilik tervitada oma külalisi. Eesti lipp kaunistab asutuste, seltside ja ühingute tähtpäevi ning lisab väärikust avalikele üritustele.