„Kohalikud noormehed mängivad tihti siin platsil omavahel. Ükspäev rääkisid nad, et võiks ka kellegi teisega mängida ja võistlused korraldada," ütles noortega vestlemise järel organiseeringu enda peale võtnud Tubi.

Et kõik mängisid kõigiga läbi, peeti kokku kümme vutilahingut. Eks peamine oli ikka mängulust, aga et tegemist on jalgpalliga, siis kaotada ei taha ju keegi. „Me peame neile vähemalt seitsme väravaga ära tegema, et üldvõitjaks tulla," ergutas Partide kapten Janar Köster kaaslasi enne kohtumist Naistega.

Ka võistkond Mehed soovis üldvõidu nimel kaasa rääkida. „Pressime nüüd, peame selle värava ära lööma," hüüdis Taavi Köster kohtumises Naistega, kui mänguseis oli 3:3, endal keel üsna vestil. Ja päris viimasel minutil suudetigi veelkord skoorida.

Et sellel spordipäeval olid ka lahked sponsorid, said kõik lõuna ajal supi, võileibade ja karastusjoogi ning jäätisega keha kinnitada. Tühja kõhuga kaua vastu ei pea ju, aga turniir vältas oma viis tundi.

Ja ka vahepeal avanenud taevaluugid ei heidutanud kedagi. Vastupidi -- need liitsid külarahvast, sest tuli mitmekesi ühe vihmavarju alla pugeda. Platsil mäng aga ei peatunud. Eks ilmataat sai ka aru, et selle küla elanike kanguse vastu ta ei saa, ning ajas vihmapilved uuesti laiali. Viimased mängud peeti taas kuivas.

Kuigi suurim preemia oli hea tuju, tuli välja kuulutada ka võitja. Selleks osutus ainsana kaotuseta jäänud võistkond Pesukarud, koosseisus Eliise, Reimo, Tauri, Imre ja Hergo. Teise koha saavutas tiim Pardid, kelle eest mängisid Janar, Reven, Tõnis, Sass, Kristian, Hendri. Kolmandaks tuli hästi alustanud, ent turniiri teises pooles veidi väsinud Mehed ehk Toomas, Üllar, Taavi, Aare, Janar.

Veel osalesid võistkonnad Tubala 1, kelle eest ajasid palli taga Seren, Tanel, Sven, Erki, Sten, Erik; ning Naised, koosseisus Karit, Ursula, Dana, Brigita, Anni, Natalia. „Vägev päev oli, loodan, et järgmisel aastal toimub see turniir jälle," võttis päeva kokku Tanel Rebel. Ja nii on, ka kuupäev on juba paigas. „Otsustasime, et järgmisel aastal toimub turniir samal ajal kui tänavu," teatas Tubala Küla Seltsi juhatuse liige Natalia Kuhi. Lisaks peeti peale mängu plaani, et võiks mõne teise külaga mõõtu võtta -- nii et see on omamoodi duellikutse teistele valla küladele.

Tubala külas on külaelu üpris lennukas, pea igas kuus toimub suurem ülekülaline üritus. Spordis on lisaks jalgpallile sel aastal ka jäähoki turniir läbi viidud. Lisainfot leiab küla blogist Tubalakyla.blogspot.com .

Jalgpalliturniiri läbiviimist toetasid söögi-joogi ning auhindadega FIE Toomas Remmelkoor, Soera Talumuuseum ja Linnumäe Selver.