Toimus külaseltsi ja küla eestseisuse korraldatud üritus „Ohtu ja naabrid". Kutsutud olid naabrid Ohtuga piirnevatest küladest ja Keilast. Üritus algas kell 14 käsitöölaadaga, kus põhiosa moodustas ohtulaste kuulus ja hinnatud keraamika. Esindatud olid uhked klaasvitraažid, sallid, linikud, seebid jm käsitöö. Osta sai ka maakodus küpsetatud sooja leiba ja saia.

Vaatamiseks oli üles pandud näputöö näitus, kus sai nautida muhu tikandeid, uhkeid silmkoetooteid, kindamustreid, haapsalu salli, lapitekki, omavalmistatud ehteid, käekotti ja palju muud huvitavat. Fotonäituski oli keskendunud naabrite teemale, seal sai oma lemmikfotole hääle anda iga näitusekülastaja. Mehepojad võtsid aktiivselt osa õlle maitsmisest, sest käis konkurss küla parima õllemeistri valmistaja tiitlile. Õllekonkursile oli toodud 5 erinevat koduõlut.

Kui parimad olid igal alal välja selgitatud ja tänukirjad üle antud, algasid taidlejate etteasted. Esmalt esines Keila Sotsiaalkeskuse Pensionäride naisansambel PÜÜ (juhendaja Astrid Randla). Ilusad eesti rahvariided, kaunid laulud ja soe vastuvõtt ahvatlesid esitama mitu lisapala.

Seejärel astus vaatajate ette külarahvas - ette kanti lühike nalja- ja laulumäng „Ohtu legendid". Näitemängust võtsid osa erinevas vanuses ohtulased, näitemängu tegevus toimus parunite aegadest kuni kolhoosikorrani välja.

Osavalt olid Ohtus aset leidnud lood põimitud üldtuntud rahvalike lauludega, mis lõi koduse ja sundimatu õhkkonna ja kutsus kaasa laulma publikugi.

Suur tänu Heli Nurgerile Muru talust, kes need lood aitas kokku seada. Lauljaid saatis süntesaatoril Andres Ivask Järvese talust - suur tänu temalegi!

Muidugi sai külapäeval ka süüa. Jahimehed pakkusid sooja suppi, maitsta sai nii Tiina legendaarset napoleonikooki kui ka mustika-, tikri- ja rabarberikooke ning kiluvõileibu.

Õhtu peasündmuseks oli kahtlemata Katrin Mandeli ja Peeter Rebase esinemine. Katrin alustas oma esinemist toreda mälestuskilluga lapsepõlvest, kus ta mainis, et on Ohtu külas varemgi laulnud, kuid siis lapsena ja oma vanaema talu õuel. Nimelt on Katrin Mandeli juured Ohtus.

Kontserdikava oli oma tuntud headuses südamelähedane ja mõtlemapanev. Esinemislavaks oli kujundatud kaskedega ehitud vana veoauto ZIL-130 kast, drapeeringuks punane loosungiriie. Platsilolijad nautisid kontserti, ei ehmatanud neid ka saabunud vihmasadu, sest õhtu edenedes süüdatud jaanituli andis sooja ja kuivatas riided.

Ohtu küla elab aktiivset elu. Selle üritusega tehti taas veidi ajalugu, sest viimane külataidlus leidis siin aset 1974. aastal, kui mõisas asunud kool suleti. Tublid olid kõik, kuid äramärkimist võiks alustada kõige noorematest, kellel vanust alles 3 aastat: Sofia ja Marta Vahermägi, Leele Veersalu ning Kertu Lomp jne. Kõige eakam etenduses osaleja oli Agnes Lepp. Eakaim näitusel oma töödega osavõtnu oli Vilma Leitmäe Põlde talust.

Suur aitäh kõigile toreda ürituse eest! Ehk saavad külaetendused igaaastaseks traditsiooniks, sest lugusid ju jätkuks. Ettevõtmist toetasid Keila Vallavalitsus ja kohaliku omaalgatuse programm. Ohtu Külaseltsi tänu selle eest!