Kõrgetasemelised võistlused

Tegemist on Rahvusvahelise Jalgrattaliidu kalendrisse kuuluva C1 kategooria jõuprooviga, mis annab punkte Rio olümpiamängudele pääsemiseks. „Eestis pole varem nii kõrgetasemelist BMX-i krossivõistlust korraldatud. Lisaks proffidele saavad end proovile panna ratturid alates viiendast eluaastast.“

Sisse on antud ka taotlus korraldada siin Euroopa meistrivõistlused. „Eelinfo põhjal võib favoriidiks pidada Prantsusmaa linna Lyoni. Nendega on meil raske võistelda – prantslaste lobby on tugev ja kuna rattaspordi raskuskese asub Kesk-Euroopas, on neil mugav seal võistelda. Otsus peaks tulema veel sel aastal. Kui meil ei õnnestu 2017. aasta EM-i endale saada ,proovime uuesti ja siis on meie võimalused suuremad,“ selgitas Meriloo.

Ekstreemsporti ei maksa karta

Neli miljonit eurot maksma mineva kompleksi kõrvale on ehitatud Eesti suurim BMX-i krossirada, mille autor on ameeriklaneTom Ritzenthaler, kelle käe all on valminud nii Pekingi kui ka Londoni olümpiavõistlusrajad. Sisehall koosneb BMX-krossitreeningurajast, skatepark’idest, trampoliinidest, poroloonbasseinidest ja drop-inatraktsioonist. Innovaatilisi võimalusi pakub ka moodsa tehnikaga varustatud meediaklass.

Meriloo nentis, et ekstreemsport on Eestis alles lapsekingades, ning koos Mario Kalmrega rajatud keskusega loodetakse ala arengut toetada ja olla teerajajaks. Järgmise aasta alguses loodetakse avada ka esimene treeningugrupp.

„Meie eesmärk on pakkuda sportlikku vaba aja veetmist eri põlvkonna esindajatele ning neid seeläbi ühendada. Hiljuti käis BMX-i rattaga sõitmist proovimas soliidses eas härrasmees, kes treeningsõidus nii oma last kui ka lapselast edestas,“ tõi Meriloo hea võrdluse.

Detsembri keskpaigaks saadakse ehitustöödega ühele poole ning seejärel keskendutakse keskuse häälestamisele ja proovitreeningutele. Paralleelselt käivad töötajate otsingud.