„Pelgulinna gümnaasiumi õpilased on juba ka ise välja töötanud mitmeid ideekavandeid, kuidas koolitööd nutitelefonide toel elavdada," sõnas Birgy Lorenz. „Meie põhikooli ja keskkooli õpilased mõtlesid välja, kuidas teha nutitelefonidega õppefilmid erinevate matemaatika ülesannete teemal ning kuidas õppefilmi tunnis kasutada," tõi Birgy Lorenz näite. „Kavas on ka kooliümbruse kaardistamine ja GPS raja maha panemine looduses, seejuures õpivad asjaosalised pildistamist ja GPS-i kasutamist. Muidugi tahame õppida kasutama ja looma erinevaid mobiilseid app'e ehk rakendusi ning seda nii õpilaste kui ka õpetajate poolt."

Elisa tootejuht Mailiis Ploomanni sõnul on noored tänapäeval väga aktiivsed nutitelefonide kasutajad. „Kui nad nutifone niikuinii väga aktiivselt kasutavad, siis on mõistlik õpetada neile võimalikult palju kasulikke tegevusi," lausus Mailiis Ploomann.

„Täna kasutavad noored nutitelefone peamiselt mängimiseks ja sotsiaalmeedia kanalis Facebook suhtlemiseks, kuid antud projekti eesmärgiks ongi õpetada noortele palju enamat ning kasulikumat," ütles Mailiis Ploomann.

„Nutitelefon on noorele tavaelus väga tubli abimees, näiteks erinevad asukohapõhised, LBS (location based services) lahendused, aitavad noorel orienteeruda täiesti võõras linnas ning ka oma kodulinnas. GPS-i abil leiab lihtsalt üles oma huviringi või sporditreeningu toimumise koha ning saab lugeda ka teiste kommentaare asukoha viidete kohta," lausus Mailiis Ploomann. „Olemas on ka palju eestikeskseid appe, näiteks Tallinna ühistranspordi vastvalminud rakendusest leiab noor üles kõikide Tallinna linna ja Harjumaa ühistranspordi vahendite sõiduajad ning ka Elektriraudtee rongide sõidugraafikud. Selle rakenduse toel on lihtne vaadata, mis kell buss, tramm, troll või rong soovitud sihtpunkti väljub."

Birgy Lorenzi sõnul aitab nutitelefon lisaks erineva infoga kursis olemisele viia läbi ka õpiülesandeid, mis meenutavad reaalset elu ning tuleviku töökoha situatsioone. „Kasvõi võimalus õppida-töötada kaugtöö keskkonnas, koostöös teiste riikide ettevõtetega või töö innovaatilises firmas, kus inimesi väärtustatakse mitte laua taga istumise eest kellast kellani, vaid tegeliku töö tegemise eest - kus iganes see vajalikuks peaks osutuma," lausus Birgy Lorenz.

Testprogramm käivitatakse Pelgulinna Gümnaasiumis ning programmi edukuse korral soovib Birgy Lorenz nutitelefonide õpet riiklike vahendite toel laiendada ka teistesse Tallinna ja Eesti koolidesse.

Nutiõppe projekti elluviimiseks andis Elisa täna koolile pidulikult üle nutitelefonid tootjatelt LG, Huawei ja ZTE. Elisa toetab nutiõppe projekti ka tasuta teenustega - kõnede, sms-ide ja mobiilse internetiga.