Vanemad lapsed ja lapsevanemad said alustada gladiaatorite võistlusringis, kus eesmärgiks oli üksteise tasakaalust välja viimine ja tähistatud kastikesest välja tõukamine pehmete ent suurte nuiadega.

Teises saali otsas said samal ajal kõik soovijad panna paberile oma pere, just nii ja sellisena nagu see sel hetkel kunstnikule endale tundus. Perepilte sai ligi kümne meetri jagu.

Joonistamisele järgnesid tantsud ja võistlused. Nii näiteks toimus meil sabatants ja sabadega jooksuvõistlus, arbuusidekorjamine ja veeretamine. Ja kui gladiaatorite plats suurematest lastest vabaks jäi, said ka väikesed end tõeliste võitlejatena proovile panna, ehkki kiiver kippus silmile vajuma ja nuia hoidmiseks tuli kasutada enamust oma jõust, sai seegi asi siiski ära proovitud.

Staadionil ootas huvilisi seiklusrada, mille raames sai katsetada köiel laskumist, teha trossil väikese õhusõidu ning panna proovile oma silmatäpsus paintballi püstolitest märklaudade ja värviliste õhupallide pihta märki lastes. Ehkki köiega laskuti staadionimaja rõdult, seega turvalisest kõrgusest, vajas enda selja maa poole pööramine omajagu julgust ja kohatist eneseületamist. Kõik toimus aga turvaliselt instruktorite jälgimise all ning rahustavate õpetuste saatel ja seega said ka kõik vanemad lapsed sellega kenasti hakkama.

Päev lõppes magusalt. Nimelt demonstreeriti osalejatele kiiret võimalust koduse jäätise valmistamiseks. Veeldatud lämmastiku abil külmutati vahukoore, kondenspiima ja moosi segu mõne minutiga ning kõik osalejaid said maiustada kirsijäätisega. Ka protsess ise oli põnev - jäätise külmutamisega kaasnes hulganisti auru, mis muutis lihtsa protsessi lausa nõiduslikuks.

Tänan Mudamadruseid vahvate tegevuste eest, kohale tulnud lapsi ja vanemaid aktiivse osalemise eest ning kohtume perepäeval taas aasta pärast!