Kahtlemata oli tegemist meie koduvalla suurüritusega, millesarnast pole varem nähtud. Juba Pika tänava sulgemine liikluseks oli suur ja kulukas tegu, sest see on riigitee ja ümber oli vaja suunata kogu liiklus. Aga arvestades nii külaliste kui omainimeste vastukajasid oli tulemus seda väärt - tänavust kevadpidu ei saagi võrrelda eelnevate aastate kevadlaatadega Ujula tänava platsil.

Peol oli ristiema

Mis jäi meelde? Parkimise korraldamine vajab edasiarendust, et oleks vähem isetegevust ja Kose elanikud ei peaks kannatama. Kaupluste juurde on vaja panna varakult teated, et peo päeval ei pääse autoga "otse leti äärde", see oli kaupmeeste mure. Kogu aleviku liiklusskeem, osalejate ja külaliste parkimisvõimalused peavad saama varakult inimestele teada.

Kose kutsub ka järgmisel aastal külla.

Väga meeldiv oli peojärgselt saada nii suusõnalisi kui kirja teel tänusõnu kordaläinud peo eest. Aga kas teate, kes on peo nime "Kose Kutsub Külla" ristiema - õige vastus on Kadri Tiis! Õigluse nimel peab ära märkima ka kuuldud märkuse: "Kose vald on nii vaene, et ei saa turuplatsi ehitatud - peab kaupa müüma tänaval"! Selle kohta ütleks, et ega vaesus pole häbiasi ja küll kunagi Kosele ka turuväljak kerkib! 

Päeva kultuurilist osa täitsid esinejad Kose vallast ja kaugemaltki.

Abiliste tugi

Teoks sai pidu tänu paljude inimeste ja ett evõtete suurele tööle ja abile. Eriline tänu kuulub kõigile esinejatele ja nende juhendajatele - päeva jooksul esinesid pea kõik Kose valla kultuurikollektiivid, lisaks külalised naabervaldadest ja Tallinnast. Ja juba on teada andnud lasteaialapsed, et ka nemad oleksid järgmisel peol lavalaudadel - tulge kindlasti!

Samuti olgu siinjuures üles loetud meid aidanud asutused ja ett evõtt ed: Leader-tegevusgrupi Ida-Harju Koostöökoda, Corle, Ecoterm, Flagmore, Hammerhead, Harju Tarbijate Ühistu, Klaasimeister, Kose söökla, Kuivajõe Farmer, Kuivajõe Talukaup, K.U.Mell, Laura kauplus, Radix Hooldus, TREV-2, Viikingite Küla, elavjõuga aitas liikluse ohjamisel Kaitseliidu Kose Malevkond.

Kuidas edasi? Arvestades paljude külaliste ja osalejate arvamusi, siis oli Kose keskuse "vallutamine" ainuõige otsus. Laadakauplejate arv oli võimalusi arvestades peaaegu maksimaalne. Rahvale meeldis, et olime suutnud kaubagrupid üksteisest eraldada.

Igatahes on vallavanem andnud sõna, et Kose kutsub ka järgmisel aastal külla!

Kohtumiseni järgmise aasta 10. mail!