Mille poolest see süsteem erineb teistest treeningmeetoditest? Pilates on tehnika, mille abil tugevdatakse sügaval asetsevaid kõhu- ja seljalihaseid, puusa- ja vaagnalihaseid, treenitakse tuharaid ja ka reielihaseid. Nimetatud lihased stabiliseerivad meid liikudes, hoides luu- ja lihaskonna õiges asendis ja tasakaalus.

Siseelundeid ja skeletti toetavad süvalihased on väga olulised inimese seljatervisele, rühile ning kõikide siseelundite tööle. Mida tugevamad ja tasakaalustatumad (mõlema kehapoole lihased ühesugused) on meie süvalihased ehk sisemised lihased, seda paremini suudame me oma igapäevaste toimingutega hakkama saada. Juhul, kui teatud lihasgrupid tegelevad lisaks enda ülesannetele ka teiste, lähedal asuvate nõrkade lihaste ülesannetega, koormatakse need lihasgrupid üle ning pidevalt mittetöötavad lihased nõrgenevad. Näiteks istutakse jalg üle põlve ja nii aastaid.

Alumise jala lihased lühenevad ja nõrgenevad. Kuhu poole on keha istudes kaldu, selle poole lihased lühenevad, teise poole lihased pikenevad. Ei ole sugugi haruldane, et inimesel on üks jalg teisest pikem. Sellisel juhul peab üks kehapool rohkem tööd tegema, pingutama ja ongi seljaprobleemid käes. Lihaskond peab olema tasakaalustatult treenitud, et tagada tervislik kehakasutus kogu elu vältel. Kõike seda on võimalik saavutada pilatese harjutuste abil.

Et saada nendest harjutustest maksimaalset kasu, toimuvad pilatese tunnid reeglina väikestes gruppides. Sellisel juhul saab juhendaja harrastajaga paremaga kontakti, saab juhendada harjutuse õiget sooritust, millal hingata sisse ja millal välja, millal ja milliseid lihaseid pingutada.

Üle maailma jälgitakse iga pilatese harjutuse sooritamisel kuut printsiipi: õige hingamine (üks tähtsamaid), neutraalne asend, keskendumine, kontroll, täpsus, sujuvus. Põhiprintsiibid on loodud igast liigutusest maksimaalset tulemust saama ning tagavad harjutuste turvalise ja mugava soorituse.

Et lihastreening toimub läbi venituste ning sirutuste, annab pilates kaunilt vormitud pikad lihased. Võib julgelt öelda, et pole olemas teist sellist harjutuste programmi, mis treeniks kõhulihaseid nii nagu pilates. Naised, unustage kõik erilised dieedid, ainult pilatesega saate seksika ja lameda kõhu ja pingul figuuri!

Mis kasu saab pilatese regulaarsest harrastamisest? Se parandab rühti, liigeste liikuvust, aitab vabaneda seljavaevustest, parandab seedimist ja vereringet, võtab maha stressi ja täidab teid energiaga, kaovad uneprobleemid, see arendab keskendumisvõimet, aitab vabaneda astmast, parandab seksuaalelu, tugevdades vaagna põhjalihaseid ja parandades vereringet väikevaagnas, on suurepäraseks mooduseks organismi taastamiseks pärast rasedust, ning suureneb üleüldine heaolu ning kõige selle tõttu muutud enesekindlamaks. Kui tihti võiks pilatese treeningus käia? Soovitatavalt 2-3 korda nädalas.

Kui kaua võtab aega, et tulemusi näha? Olenevalt inimese eelnevatest harjumustest ja elustiilist võib tulemusi näha juba mõne kuuga. Süsteemi looja J.Pilates ise on öelnud järgmist: pärast 10-ndat treeningut tunned erinevust, pärast 20-ndat treeningut näed erinevust ja pärast 30-ndat treeningut on sul täitsa uus keha!

On äärmiselt tähtis, et võtaksime endale oma keha eest vastutuse, mida aitab meil teha pilatese programm ning mida varem ennast muudame, seda parem!

_______________________________________________________________________

* Vabane seljavaludest!

* Saavuta kaunis keha!

* Vähenda stressi!

* Saa energiat!

Kõike seda saavutad

PILATESE TREENINGUTEGA
Esimene tutvustav tund toimub 10. septembril kell 19.00 Märjamaa gümnaasiumi võimlas
TASuTA.

Edaspidi T ja N kell 19.00

Rohkem infot piiapilates. blogspot.com

Tel 5348 1347

Treener Piia Kõverik