Sügistalvisel ajal tuleb autojuhtidel meeles pidada, kuivõrd oluline on teeoludega arvestamine. Vastavalt oludele tuleb valida ka sõidukiirus, et mitte seada ohtu enda ega ka teiste elu ja tervist. Kehtiva liiklusreegliga laieneb telefoni kasutamise keeld ka asulavälistele teedele.

Samuti keelab liiklusseadus ka kõik teised juhtimist häirivad ja liiklusohutust vähendavad tegevused. Soovitatav on telefonivestluse ajaks sõiduk sobivas kohas ohutult peatada, sest vestlus telefonis viib tahes-tahtmata tähelepanu mujale. Vähemtähtis pole ka nõuetekohase turvavarustuse kasutamine. Turvavöö kasutamine peab olema iseenesest mõistetav tegevus ja autosse istudes selle kinnitamine rutiinne käeliigutus.

Suure tõenäosusega võib õnnetusse sattunud isikutel tänu turvavöö nõuetekohasele kinnitamisele esineda vähem kehavigastusi, võrreldes sellega, kui nad jätaksid turvavöö kinnitamata.

Kahjuks ei ole politsei mustas kroonikas sügistalvisel ajal harvad teated, kus tuleb rääkida hukkunud või raskelt vigastada saanud jalakäijatest või jalgratturitest, kes olid tumedates riietes ning ilma helkuri või valgusallikata.

Helkuri kandmine on kohustuslik. Kui seni kehtinud nõue kohustas helkurit kandma vaid kõnniteeta ja valgustamata teel, siis käesoleval ajal näeb seadusandlus ette pimedal ajal ja halva nähtavuse korral liigeldes üldist helkuri kandmise kohustust. Seega, helkurit tuleb pimedal ajal ja halva nähtavuse korral kanda ka asulas. Korralik helkur on autojuhile hästi märgatav lähitulede valgusvihus vähemalt 150 meetri ja kaugtulede valgusvihus vähemalt 300 meetri kauguselt.

Lubamatult vähe kantakse helkurit või kasutatakse pimedal ajal süüdatud laternat ja seda eelkõige linnades, kus tegelikult on see maapiirkonnast olulisemgi, sest tänavavalgustus on linnades tihti puudulik, samas inimesi liigub seal tunduvalt rohkem.

Märgates puudusi liikluskorralduses või muudel juhtudel, mis vajaks muutmist ohutumaks liiklemiseks, ära karda informeerida sellest kohaliku omavalitsuse ametnikke või pöörduda oma murega otse piirkonnakonstaabli poole.