Ambla Vallameeskonna parimale mängijale igas kodumängus välja pandud T-särgi said Urmas Raaper (3 särki), Elari Jõendi ja Volodja Erdei (kumbki 2 särki) ning Marko Tammik, Dagnar Adrat, Margus Porkveli ja Leino Avi (igaüks 1 särgi). Tänan Ambla jalgpalliveterane, kes kõikidel kohtumistel kohal olid ja mängu parima valisid.

Peale põhihooaega järgnesid üleminekumängud pääsuks III liigasse III liigas 12. kohale jäänud Tallinna FC Baltecoga. Ambla koolistaadionil toimunud avakohtumises tuli tunnistada vastaste 2:1 paremust ja ka korduskohtumise võõrsil kaotasime 0:1. Nüüd jääb veel üks võimalus järgmisel hooajal III liigas mängida. Selleks tuleb 2 mängu kokkuvõttes alistada IV liiga põhjatsoonis III koha saavutanud Kristiine JK. Hooaega kokku võttes saab anda kiitva hinnangu nii meeskonnale kui ka treener Viktor Metsale, kes pika hooaja tublilt vastu pidasid ja eelmise hooaja 7. koha III koha vastu vahetasid. Tänan ka AS Kuma, kes meeskonna kodumängudel jagas pealtvaatajatele tasuta ristsõnu, Femme tantsutüdrukuid, kes osadel kodumängudel vaheaega sisustasid, pallipoisse, kes aitasid oma tegevusega mängutempot üleval hoida, Ambla Lasteaed-Põhikooli, kelle ruume saime kasutada külalisvõistkondade võõrustamisel, AS Saint-Gobaini, kes aitas väljakute ettevalmistamisel piirimaterjaliga, Aravete Saeveskit, kes abistas lisaistekohtade loomisel plankude ja pakkudega, AS Terasmani, kes valmistas mängijate varjualuse ja Latter NT OÜ, kes aitas varjualust istepingiga sisustada.

Sisehooajaks ja uueks välishooajaks valmistumine algab Ambla Vallameeskonnal novembrikuu lõpus teeneka Järvamaa jalgpallitreeneri Viktor Metsa juhendamisel.

Ambla valla Külaliiga 6. korda toimunud jalgpalliturniiril osales sellel hooajal samuti 8 võistkonda. Kevad- ja sügisringiga peetud 44 kohtumisega spordiüritusest võttis osa 109 kohalikku harrastusjalgpallurit. Ka sellel aastal oli siiski 2 võistkonda, kes lõpuni vastu ei pidanud ja osadest mängudest loobusid, kuid ülejäänud kohtadele käis tuline heitlus turniiri lõpuni. Võitjakarikat jahtisid nagu mullugi liiga kahekordne võitja Kossutiim ja eelmise aasta Külaliiga võitja Õhust ja Armastusest meeskonnad. Sügisringi viimane kohtumine nende 2 meeskonna vahel oligi sisuliselt esikohamäng ja see pingeline kohtumine õnnestus Kossutiimi meeskonnal Elari Jõendi väravast 1:0 võita ja aastaks rändkarikas meeskonna auhinnariiulisse paigutada. III koht kuulus sel aastal üle pika aja taas osalenud JK Suusk meeskonnale, kuhu kuulusid eelkõige talispordialade harrastajad.

Eelmise aasta III koha vahetas 4. koha vastu FC Ambla, 5. koha võitles endale JK Välk ja Pauk just tänu headele esitustele sügisringis ja 6. kohaga pidi seekord leppima Roosad Pantrid, kellel ebaõnnestusid täielikult sügisringi mängud.

Kokku löödi turniiril 225 väravat 70 mängija poolt - keskmiselt 5,1 väravat mängu kohta. Fair-play arvestuses kogunes sel hooajal kogu pika turniiri peale 12 kollast ja 2 punast kaarti.

Võistkondadest olid kõige korrektsema mängustiiliga Õhust ja Armastusest ja FC Ambla, kes sel hooajal ei saanud ühtegi hoiatuskaarti. Väravaküttide edetabelis tuli esmakordselt esikohale ja teenis parima väravaküti eriauhinna 16 väravaga Rain Ots Kossutiimist. Järgnesid Elari Jõendi samuti 16 väravaga, Alar Heinsaar 14 väravaga, Raido Rohi ja Urmas Raaper 13 väravaga, Egon Eelvee 12 väravaga, Meelis Matkamäe ja Margus Porkveli 9 väravaga, Ainar Vaarend, Taavi Grünthal ja Rauno Tikko 8 väravaga ja Rene Puhke 7 väravaga.

Parima väravavahi eriauhinna teenis Kossutiimi väravavaht Timo Matikainen, noorima mängija eriauhinna sai 11-aastane JK Suusk mängija Kasper Keerberg ja vanima mängija eriauhinna 57 aastane Urmas Kullamägi FC Amblast.

Tänusõnad kuuluvad kindlasti ka mängijatele, kes aitasid turniiri korraldamisele kaasa väljakukohtunikuna tegutsedes ja meeskondade eestvedajatele, kes oma meeskonnad komplekteerisid ja turniiri lõpuni ka välja vedasid.

Külaliiga jätkab veebruaris saalijalgpalli turniiriga ja maikuus juba uue hooajaga murul ning seekord uues formaadis.

VI AMBLA KÜLALIIGA 2012 tulemused: I KOSSUTIIM 34 punkti, v.v. 68:10 (Rain Ots, Egon Eelvee, Timo Matikainen, Taivo Sisask, Hannes Sepp, Elari Jõendi, Argo Klemmer, Rauno Tikko, Taavi Neier ja Urmet Jeltsov).

II ÕHUST ja ARMASTUSEST 34 punkti, v.v. 50:13 (Leino Avi, Rene Puhke, Mikk Paap, Sirgo Voore, Urmas Raaper, Kristjan Tamtik, Tiit Ilves, Lauri Ilves, Taavi Grünthal, Alver Toots, Elvis Homin, Aigar Lumiste, Romet Uudeküll, Piit Simson, Marek Tamm, Mart Prosin ja Gert Meiuoks).

III JK SUUSK 27 punkti, v.v.16:20 (Raido Rohi, Margus Vellama, Magnus Künnapas, Jarmo Kaasiku, Caspar Rootsma, Siim Part, Stener Raaper, Veljo Permjakov, Heimar Altmets, Ivar Pilv, Peteri Grauen, Kaarel Kasper Kõrge, Reimo Kaasiku, Alvar Rohukots, Atko Rootsma, Mikk Mäekivi, Timo Loodis ja Kasper Keerberg).

4. FC AMBLA 18 punkti, v.v. 39:39

5. JK VÄLK JA PAUK 15 punkti, v.v. 17:46

6. ROOSAD PANTRID 12 punkti, v.v. 11:54

7. FC SPORT 6 punkti, v.v. 22:41

8. FC AEX 0 punkti, v.v. 11:18 Eesti MV-l korvpallis on II liigas käimas alagrupikohtumised.

Ambla SK meeskond alistas Tallinna meeskonna Puhhid 78:68 (Taavi Leinart 19 ja Rauno Tikko 17 punkti), SK Haapsalu 84:59 (Henri Kroosman 21, Kristjan Laht ja Peeter Kraavik 14 punkti) ja KK HITO II 87:82 (Peeter Kraavik 29 ja Henri Kroosman 20 punkti).

Novembrikuus on Ambla Spordiklubi meeskonnal Aravete Spordihoones 3 kodumängu ja detsembrikuus 1 kodumäng. 19. detsembril algusega kell 20.00 on aga korvpallisõpradele maiuspalaks Paide E-Piim Spordihallis toimuv Eesti Karikavõistluste veerandfinaalkohtumine, kus vastamisi on Ambla SK vs BC Kalev/Cramo. Sellele kohtumisele eelneb teine veerandfinaalmäng algusega kell 18.00, kus vastamisi on BC Rakvere Tarvas ja Valga/Maks & Moorits meeskonnad.

INFOKS! Kangrumäe suusa- ja terviserada on valgustatud esmaspäevast laupäevani õhtuhämarusest kuni 20.30- ni ja suusatamise võimalusest alates Kardikeskuse ala 20.50- ni.

Aravete Spordihoones tegutsevad regulaarselt ka võimlemisringid nii noorematele kui ka vanematele võimlemishuvilistele:

*Teisipäeviti AEROOBIKA algusega kell 19.00, juhendaja Virge Palmsalu.

*Neljapäeviti TERVISEVÕIMLEMINE eakamatele algusega kell 16.00, juhendaja Helen Grauen.

*Kolmapäeviti kella 18.00- st ootab jõutreeningu huvilisi JÕUSAALIS Erik Kuningas, kellelt saate nõuandeid ja kavasid jõutreeningute harrastamiseks.