2. novembril rääkis sama projekti raames 11. ja 12. klassi õpilastele suitsetamise mõttetusest Eesti Vähiliidust Hanno Egipt. Üheskoos vaadati ka videoklippi „Ära suitseta – kopsuvähk tapab“.

24. novembril kogunesid Pirita TOP-is linnaosa alaealiste komisjoni ja võrgustiku liikmed, et koostada omalt poolt tegevuskava noorte seas suitsetamise vähendamiseks.

Hea meel on tõdeda, et projektist mõjutatuna jättis vähemalt üks noor suitsetamise. Nimelt oli üks projekti algatajatest varasemalt suitsetaja kuid selleks, et teistele eeskuju pakkuda loobus ta projekti alguses suitsetamisest ning ei ole selle juurde siiani tagasi pöördunud.
____________________________________________________

Henri Siht, PMG Õpilasesinduse liige

Veel nädal enne esimesele vaheajale minekut oktoobris toimus Pirita Majandusgümnaasiumis suitsetamisvastane kampaania, mille algatajateks olid Pirita alaealiste komisjon ja Pirita kooli õpilasesindus.

Projekti eesmärk ei olnud keskenduda ainult suitsetamise kahjulikkusele, vaid tõsta õpilaste teadlikkust tubakatoodetest ja aidata leida alternatiivseid tegevusi suitsetamisele. Suitsetamisvastase nädala raames toimusid interaktiivsed seminarid, kus võtsid sõna vastastikku õpilased ja esinejad. Seminaride tagasiside oli ääretult positiivne. Enim valmistasid huvi just huvitavad esinejad, kes suutsid panna õpilasi mõtlema, mispärast on parem olla suitsust prii, kui et olla tubaka õnge otsas. Seminarid juhatas sisse Pirita linnaosavanem Tiit Terik, kes oli samuti nooruspõlves ühes seltskonnas suitsetajatega, kuid nüüdseks on juba aastaid suutnud eemal olla sellest ebameeldivast harjumusest.

Kampaania raames korraldati ka fotokonkurss “fun võib olla ka suitsuta”, kus ülesandeks oli pildistada kõikvõimalikke alternatiivseid tegevusi suitsetamisele. Peaauhinna, vinge lomokaamera, võitis Carol Tõniste.