Veebruari alguses pidasime kooli sünnipäeva ja kassiaasta algust. Sõbrapäeva laat kujunes aga nii populaarseks, et kõik kaubapakkujad ei tahtnud lettide taha ära mahtuda. Müügiks oli välja pandud: ehteid-nii isetehtuid kui poest varem varutud, küpsetisi, mänguasju, maiustusi, sõbrapaelu, kaarte, isetehtud puust mänguautosid jne. Üks poiss oli kaasa võtnud limonaadi valmistamise aparaadi ja müüs omatehtud limonaadi. Lapsed olid uskumatult hästi valmistunud. Järgmise laada plaanime teha emadepäeva paiku .Küünlakuul käisid algklassilapsed ka külas Rakvere muusumis ja Swedpangas. Samad lapsed külastasid ka märtsikuus õppekäigu raames Rakvere Päästeametit.

Suurem üritus veebruaris oli veel Eesti Vabariigi aastapäeva tähistamine, kus osalesid peale kooliõpilaste veel lasteaialapsed ja Ulvi klubi koorid, ansamblid ja tantsijad. Märtsi alguses viis preemiaekskursioon, mille me olime võitnud ürituse „Reipalt koolipinki“ korraldamise eest, Kõrvemaale. Seal ootas meid eest orienteerumismäng metsas ja ehtne lumesafari. Loomulikult tähistasime ka vastlapäeva ja emakeelepäeva. Märtsis oleme traditsiooniliselt pidanud ka tüdrukutepäeva, kus sellel aastal kutsusime külla tantsutreeneri ja kõik kooli tüdrukud tegid mitu tundi kõva tantsutrenni. Hiljem jätkus päev soengute tegemisega, mis samuti väga meeldis ja selgus, et meil on päris mitu tüdrukut kellest tulevikus võiks väga tubli juuksur saada. Maikuus tahame korraldada midagi ka poistele. Märtsis tegelesime ka palju teatriga. Kooli näitering esines etendusega „Nukitsamees“ VUPSS (Vasta- Uhtna- Põlula-Sonda-Sõmeru)näitemängupäeval Sõmeru uue klubi laval ja Ulvi lasteaias. Sama näitemänguga esineti ka Mõisakoolide Teatrifestivalil Vohnjas. Veerandi viimasel päeval pidasime ka oma koolis näitemängupäeva, kus esineda võisid kõik klassid. Küll on tore, et lapsed ja õpetajad leidsid tundide kõrvalt nii palju vaba aega, et näidendid selgeks õppida. Mõni klass küll luges paberi pealt, aga see ei seganud kedagi. Veerandi alguses käisid meil kaks Afganistani kooli õpetajat, kes külastavad Afganistani sõpruskoole Eestis (Põlula Koolil on Afganistanis sõpruskooliks Dehi tüdrukute kool). Abdul Hakim on terviseõpetuse õpetaja Kabulis tütarlastekoolis ja Abdul Salam Sharifullah õpetab Delis 7.-12. klassi poistele inglise keelt.

Aprilli alguses oli meil külas Heino Seljamaa, kes esitles oma kuulsat kohverteatrit etendusega „Lotte ja Bruno“. 9. klassi õpilastele käis Rakvere Ametikool tutvustamas koolis õpetatavaid erialasid. 9.klass käis ka Tallinnas projekti „Minu riik“ raames tutvumas Riigikogu tööga. Kuna 2011 on rahvusvaheline metsa-aasta, siis on koolis praegu käimas joonistusvõistlus „Metsapostkaart“, mis on RMK Pähni looduskeskuse poolt väljakuulutatud ülevabariigiline üritus. Loodame, et meie tublidel joonistajatel läheb hästi, sest erinevatelt joonistusvõistlustelt on meie kooli väikesed kunstnikud ikka auhinnalisi kohti toonud. Tallinna Linna Muuseumi Lasteosakonna poolt korraldatud ülevabariigilisel joonistusvõistlusel „Hea Sõnumi Pilt“ märgiti meie kooli poolt saadetud 4 tööst ära kaks. Nende tööde autorid olid Airiin Aileen Roostik 3. klassist ja Ingrit Tasane 2. klassist. Neid juhendab õpetaja Inge Korka.

Tublid olid sellel talvel ka meie suusatajad, kelle treener on Madis Rohi. Kõige paremaid tulemusi näitasid Martin Žuravljov ja Erik Rüütel. 6. klassi õpilased osalevad projektis „Kaitse end ja aita teist“, kus ees ootamas 5 erinevat koolitust. Külla on meile veel keelepäeva raames tulemas Samuel Golomb, malepoisid osalevad malevõistlustel, sportlased spordivõistlustel. Kooli laste-, poiste,- ja mudilaskoori on ees ootamas laulupeo II eelproov ja kategooriasse laulmine, mis selgitab pääsu suvel toimuvale koolinoorte laulupeole. Koorid saavad ka selleks peoks uue vormi, mille soetamist toetab rahvakultuur. Hoiame siis neile pöialt.

Meie üritustekalender on aprillis ja mais väga pikk, kõike ei jõua siinkohal ette lugeda. Ürituste- ja kroonikalehekülje kokkuvõtetega leiate kooli kodulehelt. Loomulikult ei tohi unustada õpilase kõige tähtsamat tööd- õppimist ja eriti nüüd, kui ees ootamas 3. ja 6. klassis tasemetööd ja 8.klassis üleminekueksam ja 9. klassis lõpueksamid.

Seda mis on toimunud ja mis veel ees ootamas ei olegi ühe väikese kooli jaoks nii vähe. Tegijaid meil leidub. Meil on lauljaid, näitlejaid, kunstnikke, sportlasi, maletajaid, nuputajaid, olümpiaadidest osavõtjaid, luuletajaid, pillimehi jne. See ongi meie kooli nägu. Mis teeb koolist hea kooli? Ei miski muu kui õpilased. Kui õpilased on teotahtelised ja õpihimulised, pere on tugev, kooliga koostöö hea- on ka kool hea. Jutt, et eliitkoolides on parimad õpetajad, ei kõlba kuhugi ning solvab tavakooli pedagooge. Ei saa sundida seda, kes ei taha. Õnneks meil neid tahtjaid veel leidub.