Kui neljapäevast laupäevani näeb väärtfilmisõber maailma kino, siis PÖFFi viimasel päeval, pühapäeval saab publik nautida Animated Dreams'i ja Sleepwalkersi eriseanssi ja Eesti lühimängufilme. PÖFFi peakorraldaja Tiina Loki sõnul on Kuressaarele valitud programm tänavu väga hea. „Kuressaare programmis on kaks väga kuulsat filmi - „Paabeli poeg“, mis käinud pea igal filmifestivalil, ning Türgi-Saksa koostööfilm „Võõras“, mis on ääretult tugev draama,“ sõnas Tiina Lokk, kes PÖFFi avamise ajaks ise ka Kuressaarde tuleb. „Sel aastal on laialt filme, mis käsitlevad inimõigustega seonduvaid probleeme, ja need on huvitavad,“ lausus PÖFFi peakorraldaja ja lisas, et filmisõpradel tõsiste teemade peale kohkuda pole vaja, sest depressiivseiks linateoseid pidada ei saa.

PÖFF-iga samal ajal saab Kuressaares toimuma ka Valgusfestival ning nautida saab erinevaid jazzikontserte Arensburgis, linnateatris ja Sadhu kohvikus. Valgusfestivali raames tehakse koostööd Kuressaare ametikooli noortega, lisaks tuuakse Kuressaarde prantsuse kunstniku Bernard Murigneux valgusinstallatsioonid.

Festivali Kuressaarde toomist toetasid linnavalitsus, kultuurkapital ja kultuuriministeerium.

Filmid igale maitsele

Neljapäeval, 9. detsembril linastub kuursaali kinosaalis Prantsusmaa filmirežissööri Benoît Delépine ”Mammut”, kus peaosas kuulus Gerard Depardieu. Reedel, 10. detsembril näeb aga Iraagi, Suurbritannia, Prantsusmaa, Hollandi, Palestiina, Araabia Ühendemiraatide ja Egiptuse koostööna valminud ”Paabeli poega”(rež. Mohamed Al-Daradji, 2009), mis muuhulgas pälvinud Amnesty Internationali filmiauhinna ja Peace Film Prize’i 2010. aasta Berliini filmifestivalil. Samal päeval linastub kuursaali kinosaalis ka Soome 2010. aasta film ”Eluaur”, mille režissöörideks Joonas Berghäll ja Mika Hotakainen. Linateos on esitatud parima võõrkeelse filmi Oscari kandidaadiks, ühtlasi kandideerib see Euroopa Filmiauhinnale Euroopa dokumentaali kategoorias. Laupäeval, 11. detsembril linastub aga Marja Pyykkö tänavu üheks parimaks Soome noortefilmiks tituleeritud ”Jookse õde, jookse!” ning Saksamaa-Türgi koostöös valminud ”Võõras”, mille režissööriks Feo Aladag. ”Võõras” valiti tänavu Saksamaa parimaks filmiks, samuti on see esitatud parima võõrkeelse filmi Oscari kandidaadiks. Euroopa Filmiauhindadel on film esitatud parima naispeaosatäitja nominendiks ja Feo Aladag ”Euroopa avastuse” auhinna nominendiks.

Pühapäev, 12. detsember on PÖFFi Kuressaare programmis pühendatud täielikult Eesti filmile. Animated Dreams'i ja Sleekwalkersi eriprogrammi raames näeb lühimängufilmi „Vahetus“, mis juba toonud koju kaks auhinda. Thessaloniki rahvusvahelisel lühifilmide festivalil Kreekas omistati filmile silmapaistva kinokunsti saavutuse auhind ning Albaanias Tiranas toimunud rahvusvahelisel lühifilmide festivalil First Step Film Fest omistati „Vahetusele“ parima režissööri auhind. Veel linastuvad Kuressaares Jaan Toomiku „Oleg“ ja Martti Helde „Külm on“.

Kõikide filmide treilerid ja lühitutvustused on leitavad ka PÖFFi koduleheküljelt 2010.poff.ee.

________________________________________________________________________________________

NELJAPÄEV 9.12

Kell 19 PÖFFi ja valgusfestivali avamine Kuursaalis

Kell 19.30 MAMMUT / MAMMUTH / Gustave de Kervern, Benoit Delépine / Prantsusmaa 2010 /  /40.- ja 25.-

Kell 21.30 LIVE MUSIC& PIANOBAR/ RIGA /KURESSAARE / Arnis Mednis ja  Kairit Sepp band Arensburg Hotel Lounge Muusa/tasuta

REEDE 10.12

Kell 18 PAABELI POEG / SON OF BABYLON / Mohamed Al Daradji / Iraak, Suurbritannia, Prantsusmaa 2009 / 40.- ja 25.-

Kell 20 ELUAUR / STEAM OF LIFE / Joonas Berghäll, Mika Hotakainen / Soome 2010 /

/40.- ja 25.-

Kell 20 JÕULUJAZZ / Laura Junson, Erko Niit, Kristjan Mzurtchak jt  Kuressaare /Linnateatris/125.- ja 100.-

Kell 19-01. SADHU STUDIO JAM Vol 8, Sadhu koffik ja Anne kunstigalerii, Lossi tn 5/ tasuta

LAUPÄEV 11.12

Kell 18 JOOKSE, ÕDE, JOOKSE / RUN, SISTER, RUN / Marja Pyykkö / Soome 2010 /

/ JUST FILM 40.- ja 25.-

Kell 20.15 VÕÕRAS / WHEN WE LEAVE / Feo Aladag / Saksamaa 2010 / 40.- ja 25.-

Kell 22 JAZZ Del MAR /Anneliis Kits & UNDER CONSTRUCTION/Sander Mölder jt ning DJ Talis Paide/ Raekelder/ eelmüügist 50.- 75.-

PÜHAPÄEV 12.12

Kell 16 ANIMATED DREAMS`i JA SLEEPWALKERS'i ERISEANSS / tasuta

Kell 18 3 EESTI LÜHIMÄNGUFILMI 2010 /25.-