Ziljovi sõnul kinnitab ta turvavöö maanteel sõites, kuid pärast Tartus juhtunut ei tee ta seda linnas kunagi. "Ma ei taha kedagi kutsuda üles turvavööd mitte kasutama, kuid leian, et linnas, kus kiirused on tunduvalt väiksemad, võiks see jääda igaühe enda otsustada, kas ta kasutab seda või mitte, riskib eluga või mitte. Ma ei taha riskida ning sellepärast ma linnaliikluses turvavööd ei kasutagi. Minu elu on näidanud, et need asjad on just sedapidi seotud."

Maksmata jäänud liiklustrahve, nende seas lukku löömata turvavöö pärast, kogunes Ziljovil ligi 614 euro eest. Kuna ära ta neid ei maksnud, taotles politsei talle asenduskaristuse määramist. Viru maakohus langetaski otsuse: 16 päeva jutti arestikambris. Ziljov kaebas otsuse edasi, olles türmi minekuga nõus, kuid mitte nii pikaks ajaks korraga.

Kõrgema astme kohtunik lubaski Ziljovil karistuse kahe päeva kaupa ära istuda, aga et 23. jaanuariks oleks kõik päevad istutud. Nii Ziljov ka tegi - koputas 12. detsembril esimest korda Viru vangla uksele ning istus vahedega oma 16 päeva ära.

Loe pikemalt Põhjarannikust.