Seejärel viidi meid tut­vuma Heimtali mõisaga, kus asub Raudna põhikool. Kõigepealt tutvustati mõisa renoveerimise projekti. See järel näidati meile mõisa.

Pärast seda lõunatasime Viiratsi algkoolis.

Sealt suundusime Vii­ratsi vallamajja, kus toimus ümberkaudsete omavalit­susjuhtide kohtumine ja tuli­ne arutelu pearaha maksmi­se süsteemi üle. Koosolekul osalesid Sulev Kannimäe (Viiratsi vallavanem ja en­dise Võhma Lihakombinaa­di tootmisdirektor), Tarmo Loodus (Viljandi linnavo­likogu esimees), Ene Saar (Paistu vallavanem ja VOL-i esimees), Kaupo Kase (Vii­ratsi vallavolikogu esimees), Salme Koplikask (Saarepee­di vallavanem), Rein Triisa (Viljandi abilinnapea).

Pärast seda suundusime tagasi Pärsti vallamajja, kus tegime päevast kokkuvõtte ja jagasime muljeid. Leidsi­me, et vallavanem on oma töös nagu Hunt Kriimsilm, kes peab väga erinevatest valdkondadest teadma. Ja kuigi oleme harjunud oma­valitsusjuhte enamasti pidu­likel üritustel kõnet pidamas nägema, tõdesime, et oma igapäevatöös on nad sun­nitud oma kodukoha huve kaitstes ka emotsionaalseid vaidlusi pidama.

Meil on hea meel, et saime vallavanemale noori puudutavates küsimustes nõu anda.

Töövarjupäev möödus lennukalt.