Lisaks kuritegudele on registreeritud hulgaliselt väärtegusid. Viimastel aastatel ja eriti just sellel aastal on sagenenud Koeru alevikus lõhkumiste ja pisivarguste arv. Ma ei tea otsest lõhkumiste ja varguste kasvu põhjust, aga endiselt olen seisukohal, et laste kasvatus saab, vähemalt peaks saama alguse kodust. Vestluses erinevate lastevanematega olen jõudnud järeldusele, et osad lapsevanemad ei pööra piisavalt tähelepanu oma laste tegemistele. Eriti murelikuks teeb see, et osad lapsevanemad õigustavad oma laste väärtegusid ja kaitsevad neid pimesi, uskudes, et nende lapsed pole midagi valesti teinud. Siinkohal juhin lastevanemate tähelepanu sellele, et kõik suured juhtumid saavad alguse väikestest.

Saan aru, et lapsevanema ja lapse vahel peab olema usaldus ja lapsevanem peab last vajadusel kaitsma, aga kindlasti ei tohi teha seda pimesi. Lapse kasvatamisel peavad paigas olema reeglid ja laps peab tundma, et peale õiguste on olemas ka kohustused.

Hea on see, et käesoleval aastal ei ole toimunud Koeru vallas ühtegi esimese astme kuritegu ja ei ole registreeritud ühtegi surmaga lõppenud avariid.

Soovin kõikidele vallaelanikele ilusat saabuvat jõuluaega. Jõuluaeg on aeg, kus me võiksime veidikeseks aja maha võtta, et veidi mõtiskleda. Soovin, et kõikidel mööduksid saabuvad jõulud ja aastavahetus rahulikult. Pidutseda võib, aga soovitan teha seda mõistuse piires.