“Politsei poolt on jätkuvalt olemas uurimisgrupp, kes iga päev selle kuriteo lahendamise nimel töötab, ja me teeme kõik selle nimel, et kuritegu avastada. Usun, et iga päev viib meid lähemale selle lahendamisele,” kinnitas mullu veebruaris Ida politseiprefekt Vallo Koppel.

Viru ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Margus Gross oli toona veelgi optimistlikum: “Mina usun, et läbimurre uurimises toimub lähiajal.”

Aasta hiljem tuleb mõlemal tunnistada, et uurimises läbimurret toimunud pole. Kas see tähendab, et uurimine on ummikus?

“Ma ei saa öelda, et uurimine on ummikus. Uurimisgrupi hoog pole raugenud ja see rühm saab periooditi ülesandeid. Uurimisgrupp käib koos kord kuus. Osalen nendel koosolekutel samuti ja tean, et töö käib,” rääkis politseiprefekt Vallo Koppel Põhjarannikule. Tema sõnul pole võimalik praegu öelda kuupäeva, millal läbimurre saabub. “Kuid seni kui on veel versioone ja tegevusi, olen jätkuvalt optimistlik,” sõnas prefekt.

Prokurör Margus Gross lausus aasta tagasi öeldule vaadates, et aastaga on ära tehtud väga suur töö, muu hulgas kaasatud uurimisse välismaiseid eksperte. “Lootus kaob siis, kui tõstame selle asja riiulile,” sõnas ta. Gross lisas, et läbimurdest Prosaab rääkida, kui uurimisasutustel on tõendite toel olemas kindel kahtlusalune. “Praegu seda pole,” tunnistas ta.