Väärteoteateid- 3

Muud sündmused/ teated- 3

Ajavahemikul 26. august kuni 1. september varastati Käru vallas vana linttraktor, veoauto GAZ 53 ja 2 metalltahvlit.

Ajavahemikul 2.-7. september tungiti Käru vallas asuvasse suvemajja ja varastati aiakäru, pesumasin, muruniiduk, lapsevanker ning kaablit.

Ajavahemikul 19.-20. september tungiti Käru vallas Käru alevikus majja ja varastati veepump, mootorsaag, akutrell, tööriistakohver, ketaslõikuri kandekott ning aiakäru.

Ka väike tähelepanek või infokild võib olla oluline

Käru vallas on lühikese aja jooksul toime pandud mitu erinevat vargust ja sisse tungimist eluhoonetesse. Ühel juhul pandi vargus toime lausa Käru alevikus, kus ümberringi elavad inimesed. Kui kellelgi on informatsiooni eelnimetatud varguste kohta, edastage palun see politsei tasuta hädaabinumbril 110, telefonile 512 3918 või e-mailile kristel.keskyla@politsei.ee. Vahel võib Teie antud info või tähelepanek olla kasulikum ja edasiviivam, kui arvate.

Lisaks vargustele on sagenenud juhtumid, kus tullakse koduhoovi müügiks pakkuma erinevaid mootorsaage. Sellisel juhul üritage meelde jätta või üles kirjutada sõiduki registreerimisnumber ja andke info edasi politsei tasuta hädaabinumbril 110. Kuna müügiks pakutavad mootorsaed võivad olla varastatud või kasutamiseks kõlbmatud, peaks neist kindlasti teada andma, sest halvimal juhul võite Te langeda pettuse ohvriks. Kindlasti tahan tähelepanu pöörata sellele, et mitte keegi ei saa teid sundida neid ostma ja keelduda tuleks resoluutselt.

Tähelepanuks lapsevanematele!

Sagenenud on ka juhtumid, kus lastele või noorukitele sõidab kõrvale auto, milles olev tundmatu meesterahvas kutsub neid endaga kaasa. Osadel juhtudel kutsutakse lihtsalt autosse ja eitava vastuse korral sõidetakse natuke maad järgi. Kuid on ka juhtumeid, kus meesterahvas ei lepi eitava vastusega ja üritab jõuga kutsutava autosse tõmmata. Siiani on läinud õnneks ja keegi pole kannatada saanud, kuid kahjuks pole ühelgi juhul fikseeritud sõiduki registreerimisnumbrit. Hetkeseisuga Käru vallas selliseid juhtumeid ei ole registreeritud, küll aga teistes meie maakonna piirkondades. Panen lapsevanematele südamele, et te vestleksite oma lastega sellest, et võõrasse autosse istuda ei tohi! Tagajärgi ei oska keegi ennustada. Kui kellelgi peaks olema informatsiooni antud juhtumite osas, siis palub politsei jällegi neist teada anda, sest iga infokild on oluline.

Probleemiks on olnud ka naabrite rahu häirimine. Tuletan jätkuvalt meelde, et öörahu kehtib kõigile! Kortermajas elades tuleb arvestada, et õhukesed seinad ja laed ei pea kinni isegi mobiiltelefonist lastavat muusikat. Lisaks võimendab muusika kostumist öösel valitsev üleüldine vaikus. Hetkel on öörahu rikkujatega sellel teemal vesteldud, kuid rikkumiste jätkumisel alustab politsei menetluse.

Kaunist sügist!

Kristel Kesküla
piirkonnapolitseinik
politsei tasuta hädaabinumber 110
mobiiltelefon 512 3918