Ajavahemikul 9.-22.september tungiti Käru vallas Kädva külas asuvasse talumajja ja varastati murukäärid, elektritrell, köögikaal, meeste kummikud, vihmakeep, kuivaineid ning ravimid.

Jalgrattasõit on jätkuvalt popp!

Eelmine kord kirjutasin jalgrataste vargusest ja nende lukustamisest. Seekord peab juhtima tähelepanu sellele, et enne sõidu alustamist tuleb veenduda jalgratta tehnilises korrasolekus. On ju ka jalgrattur täieõiguslik liikleja, kellele kehtivad samad liiklusreeglid, mis autojuhtidele. Kui viibite jalgrattaga liikluses ja sellel sõiduvahendil puuduvad helkurid ning pimedal ajal ees valge ja taga punane tuli, on autojuhtidel ja ka jalakäijatel raske teid näha. Nii on õnnetused, mille tagajärjed võivad olla väga rasked, kerged juhtuma! See kehtib nii täiskasvanutele kui ka lastele.

Jalgrattad jõuavad ilmade halvenemisel ilmselt varsti talvekorterisse, kuid jalakäijad meie teedelt ja tänavatelt ei kao kuhugi. Viimane aeg on helkur enda jopedele kinnitada. Vabandus ei ole see, et kaotasin ära või ununes koju. Kui kaotate, panete uue ja unustamise vastu aitab see, kui helkur on alaliselt jope küljes mitte riiulis. Oluline on just lastele meelde tuletada selle väikse asjakese olemasolu vajalikkust nende õueriietel, koolikottidel. Enne laste õue saatmist peaksid vanemad veenduma, et neil ikka helkur küljes on. Uskuge, autojuhid ei näe teid ilma helkurita. Kindlasti ei tohi ära unustada ka oma vanemaealisi lähisugulasi ja tuttavaid. Ka neil kipub helkuri vajalikkus tihti unustusse vajuma.

Kaitske lapsi alkoholi ja tubaka eest!

Käru vallas on olnud juba mitmeid juhtumeid, kus täiskasvanud isik ostab alaealistele kas alkoholi või tubakatooteid. See on keelatud! Täisealine isik ei tohi soodustada alaealistel ei nikotiini ega alkoholi tarbimist. Lisaks on alaealistel keelatud nii omada kui ta tarvitada neid tooteid.

Tähelepanu!

Rapla politseijaoskonnas ootab omanikku ümmargune klaasist laud, millel on metallist jalad. Võimalik, et laud on varastatud Käru vallast, kuid politseisse ei ole selle kohta info laekunud. Kui keegi teab, et temalt või kelleltki teiselt on selline laud varastatud, siis palun võtke ühendust kas alltoodud e-maili või telefonide teel.

Kristel Kesküla
piirkonnapolitseinik
mobiiltelefon 512 3918
kristel.keskyla@politsei.ee