Pargi rajaja, hoidja ja arendaja oli nimekas ühiskonnategelane, ajakirjanik ja spordimees Ants Paju (1944-2011), kellel septembris on seitsmekümnes sünniaastapäev.

"Valisime Sõpruse pargi aastapäeva tähistamiseks ajalooliselt olulise päeva 23. augusti, mil Balti ketist möödub kakskümmend viis aastat. On ju park oma väärikuse ja auraga ka omanud tähelepanuväärset rolli rahvusliku uhkuse ja eneseteadvuse tõstmisel. Parki kogunevatest inimestest moodustavad laupäeval ka väikese mudeli Balti ketist," rääkis Põltsamaa linnavolikogu esimees Andres Vään.

Pargis toimuvale tseremooniale on kutsutud president Arnold Rüütel. Kõnega esinevad riigikogu väliskomisjoni aseesimees Enn Eesmaa, mitmed 1991. aastal Eestile iseseisvuse kuulutanud ülemnõukogu saadikud, tänased 20. augusti klubi liikmed, Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev, Põltsamaa linnapea Jaan Aiaots ja mitmed teised.

Sündmust korraldavad Põltsamaa linnavalitsus ja Põltsamaa linnavolikogu, SA Sõpruse Park ja Eesti Keskerakonna Põltsamaa osakond.