K 25.04 kl 13 Rakvere teatri etendus „Tuhkatiinu". Pilet 5 € (eelmüügis Põlva linnavalitsuse kassas) Lavastaja Toomas Suuman. Tuhkatriinu osas Natali Lohk, teistes osades Silja Miks, Marin Mägi, Liisa Aibel, Helgi Annast, Margus Grosnõi, Indrek Apinis, Maarika Mesipuu.
Vana armsa „Tuhkatriinu" tõi lavale Toomas Suuman, kes vaatab klassikale oma nurga alt. Sedapuhku toimuvad sündmused ühes väikeses linnakeses, kus üks tüdruk kaotab ema. Linnakeses, kus kuningapoeg ei tahagi valitseda, vaid hoopis lennukiga ringi sõita. Seal on võõrasema, kes usub, et inimene saavutab kõike, mida vaid tahab. On tema tütred, kes tahavadki seda kõike saada. On haldjas, kes tuleb appi siis, kui on tõesti nõnda raske, et enam ei jaksa.

K 25.04 kl 19 Rakvere teatri etendus „Leenane´i kaunitar".
Pilet 9,50, sooduspilet 8 € (eelmüügis linnavalitsuse kassas ja Piletilevis). Lavastaja ja muusikaline kujundaja Üllar Saaremäe. Osades: Ines Aru, Ülle Lichtfeldt, Mait Joorits ja Velvo Väli. Iirimaal öeldakse, et kui astelhernes enam ei õitse, on suudlemise aeg möödas.
Visa hingega astelhernes õitseb aga varakevadest hilissügiseni. Mägises ja karmis Iiri külakeses elav Maureen on neljakümne aasta jooksul suudelnud vaid kahte meest. Tema ema Magi arvates on sedagi liiga palju.
Maureen'i ja tema seniilsust teeskleva ema suhted pannakse proovile, kui nende ellu sekkub tütrele armastuselootust pakkuv mees.

R 27.04 PÕLVA TANTSIB 2012
kl 17 TeateTants Põlva vallavalitsuse eest
kl 19 Kontsert Põlva kultuuri- ja huvikeskuse teatrisaalis.
Pärst kontserti simman.

E 30.04 kl 19 Viljandi Ugala teatri etendus „Meeste kodu". Pilet 12, sooduspilet 10 € (eelmüügis Põlva linnavalitsuse kassas ja Piletilevis). Lavastaja/kunstnik - Andres Noormets (Endla teater). Mängivad: Ago Anderson (Endla teater), Riho Kütsar (Vanemuine), Mait Malmsten (Draamateater), Indrek Sammul.

Mais

L 05.05 kl 17 Meie Stuudio kevadkontsert „Vanaema Facebookis ehk sõit linna seenele!". Pilet 5 €. Piletid saadaval ainult broneerimisel Põlva Spordikeskuses Uus 3, tel 79 94 576

E 07.05 kl 11 Viljandi Laste- ja Noorteteater Reky etendus „Hans ja Grete". Pilet 5 €. (eelmüügis Põlva Linnavalitsuse kassas). Vendade Grimmide samanimelise muinasloo järgi. Kes on muinasjutuvestja ja kust ta tuleb?
Kuidas ta küll nii palju muinasjutte teab? Mis juhtub siis, kui kokku satuvad kaks muinasjutuvestjat, kes hakkavad rääkima muinaslugu Hansust ja Gretest. Lapsed näevad, kuidas nende silmeall rullub lahti muinaslugu, milles nad ise saavad kaasa lüüa muinajutu kulgu määrates, kui see liiga hirmsaks läheb on võimalus tagasi kerida ja oma tahtmistviisi edasi vaadata. Lavastaja Kadri Paldra.
Mängivad Ulrika Tolberg, Silver Kaljula, Gunnar Svarval ja Kadri Paldra. Kestvus 1 tund.

E 07.05 kl 13.30 Viljandi laste- ja noorteteater Reky etendus „Nohkar kuubis". Pilet 5,50 € (eelmüügis linnavalitsuse kassas). Humoristlik lugu elust läbi nohkari pilgu. SOOVITATAV ALATES 12. ELUAASTAST. Ta on üks meie seast. Me võime teda kohata tänaval, poes, koolis.
Me vaatame teda ja teame kohe, kes ta on - NOHKAR.
Ja see teeb meile nalja. Alati. Mida mõtleb tema? Huvitab see meid? Vist mitte, sest tundub, et ta on oma eluga rahul ja naerab koos meiega. Aga tegelikult? Kestab 1 tund ja 10 minutit. Lavastaja: Kadri Paldra. Nohkar Lembit: Silver Kaljula. Teistes osades: Peep Maasik, Gunnar Svarval, Moonika Kungla, Ulrika Tolberg, Kadri Paldra ja Madleen Mänd.

R 11.05 kl 19 emadepäeva kontsert „Hellus helisemas hinges...". Esinevad Põlva muusikakooli keelpilli ansambel, Põlva Muusikakooli neidude lauluansambel, lõõtsapoisid, jpt. Kontsert on tasuta.

E 14.05 kl 16 Mammaste lasteaed-algkooli kevadkontsert.

L 19.05 kl 9 Lasteriiete ja mänguasjade laat Põlva kultuuri- ja huvikeskuse peafuajees.

P 20.05 kl 17 Naiskoori Mai ja segakoori Kevadised Hetked kevadkontsert. Tasuta.

T 22.05 kl 19 Eesti Draamateatri etendus „Mängud tagahoovis ehk Because". Pilet 12 €, sooduspilet 10 € (eelmüügis Põlva linnavalitsuse kassas). Pärastlõuna mänguväljakul, kus 14-aastane väliselt julge, kuid sisemiselt siiski veel ebakindel tüdruk kohtub nelja endast mõned aastat vanema poisiga. Järgneb flirt, teineteise nokkimine.
Poistekamba üha bravuursem mäng käib julguse peale - kusagil lubatava ja lubamatu piiridel. Lavastaja Viktor Rõžakov (Moskva). Muusikaline kujundaja ja DJ Aleksandr Zedeljov (külalisena). Tõlkinud Kalle Kasemaa. Osades: Alina Karmazina (külalisena), Märt Avandi, Kristo Viiding või Roland Laos, Lauri Lagle, Mihkel Kabel.

R 25.05 kl 16 Põlva keskkooli kevadkontsert.

P 27.05 kl 16 Lõuna-Eesti memme-taadi pidu Intsikurmus.

P 27.05 kl 18 Klubi Kuukiir puhkeõhtu.
Igal pühapäeval kell 18 kinoseansid koostöös filmilevitajatega - Forum Cinemas, Kinobuss ja Tallinnfilm.

Info tel 799 8230, www.kultuurikeskus.ee