Head meelt teeb kindlasti Räpina Aianduskooli renoveeritud õppehoone valmimine, kuna selle kooli näol on tegemist ühe maakonna pärliga haridusvaldkonnas ja ma olen kindel, et kutseõppe väärtus kasvab iga päevaga.

Üleriiklikku arutelu tekitanud päästekomandode kadumine puudutas kahjuks ka meie maakonda seoses Kanepi komando kadumisega. Samal ajal on aga positiivse näitena aktiviseerunud vabatahtlike tegevus ning suurenenud kogukondlik vastutustunne.

Mitmed suurüritused

Põlvamaal tõid rahva kokku mitmed suurüritused. Esmakordselt aset leidnud Kagu-Eesti tantsupidu, seniste ettevõtmiste areng rahvusvaheliseks festivalil Harmoonika, rattaorienteerumise MK-etapp Räpinas ja Värskas.

Põlva maakonna tunnuslause „rohelisem elu" sai sisu läbi Hea Kodu päevade, Energeetikakonverentsi, Ökofestivali, Põlva jäätmejaaama ning Räpina hakkpuidukatlamaja valmimise. Pidevat teel olemist ning koostööd jääb märkima ajaloolisele Postiteele paigaldatud „Ränduri" kuju. Veel teeb headmeelt maakonna turismikaardi valmimine ning uus võimalus lastele vabaaja veetmiseks Cantervilla mängumaal.

Tunnustust väärivad paljud

Tunnustust väärivad kõik põlvamaalased, kes aitavad edendada ning toetada kohalikku identiteeti. Mõned, keda välja tuua, on rahvapillimängija ning Põlva kui Eesti lõõtsapealinna ideoloog ja eestvedaja Heino Tartes, rahvusvahelist edu saavutanud E STuudio tütarlastekoor, Eesti murdmaasuusatamise koondises on kanda kinnitanud Siim Sellis, Kodanikupäeva aumärgi pälvinud Põlvamaa Puuetega Inimeste Koja tegevdirektor Kairit Numa.

Mida toob aasta 2013?

Ootan rohkem sisulist koostööd haridus- ja koolivõrgukorralduses. Edukat algust maakonnaplaneeringule, mõistlikke otsuseid kohalike omavalitsuste volikogude valimisel. Lisaks soovin meile kõigile enam kodanikualgatuse julgust ning uute ettevõtmiste õnnestumist.