Kellele siis see rippuv kohv mõeldud on? Reegleid selles osas pole. Pensonär? Kodutu? Tudeng? Töötu? Sinu vanaisa? Naabrinaine? Kodukohvik Tillu meeskond on otsustanud ses osas toetada Eesti riiki ja Põlvamaad ning teeb kingituse lasterikastele peredele. Tillu rippuvad kohvid ja koogid saavad endale ,,lunastada'' perekaardi ettenäitamisel Põlvamaa Lasterikaste Perede Ühingu liikmed.

,,Mõte liituda rippuva kohvi pakkumisega tiksus kuklas juba ammu," tutvustab ideed kodukohviku perenaine Eve Veski, ''kuna mul endal on kolm last, siis tean, kui kulukas on nendega kusagil väljas käimine. Me soovime pakkuda lasterikastele peredele võimalust kogu perega kohvikusse tulla. Alati võib-olla pole pakkuda tasuta kooki ja kohvi tervele perele, aga kui pooledki tasuta saavad on see ka suureks abiks''.

Jah, Tillu kodukohvik ei riputa üles mitte ainult kohvi, vaid ka koogid. Iga päev läheb lisaks klientide poolt tasutud kohvile ka kohviku enda poolt rippuma üks kohv ja kook. Seega võib nädala lõpuks rippumas olla 5 kooki ja vähemalt 5 kohvi.

,,Me panime kaks head algatust kokku,'' selgitab perenaine Eve. ''Nimelt kaks aastat tagasi kohviku sisekujundajat otsides sai töötasuks pakutud 50 aastat tasuta kooki ja kohvi. Meie sisekujundaja Janne Maal kinkis aga selle ,,töötasu'' edasi. Soovides, et iga päev kingitaks kohv ja kook kellelegi meie kohviku külastajatest. Nüüd saame siia lisada veel meie klientide panuse ning hea tegu ongi sündinud.''

Kohvid ja koogid hakkavad Tillu kodukohvikus rippuma alates 1. juunist 2015 - lastekaitsepäevast, mis on väga kena sümboolne algus toetamaks laste rikkust Põlvamaal.