Värskema vaatenurga toomiseks otsustati ühisseminar korraldada maakonnast väljaspool. Sihtkohaks võeti Ida-Virumaa. Seminarid toimusid Toila Spa Hotelli konverentsiruumides, kus Põlvamaa omavalitsuste esindajatel oli võimalus teistele lühidalt tutvustada juba olemasolevaid ideid. Kui kohtumise esimese päeva mõte oli ideede genereerimine ja tutvustamine, siis teise päeva eesmärk oli selginenud mõtete kokkuvõtmine ning kokkulepete sõlmimine edasiste tegevuste osas.

Väljasõidu teisel päeval tutvuti ka piirkonna ettevõtluse edulugudega. Külastati Toila vahetus läheduses tegutsevat ettevõtet Seart Production, mis tegeleb kalastustarvete, peamiselt erinevate lantide tootmisega. Enne pikka koduteed tutvuti veel Jõhvis toimetava talupoega „Promenaadi Talupood", kuhu lahkesti ka Põlvamaa toidutoodangut oodatakse.

Kahepäevasele väljasõidule olid kaasatud vallavanemad ja volikogude esimehed ning POLi büroo töötajad, Põlva maavalitsusest maavanem Ulla Preeden ning arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Arne Tilk.

Ühisarutelu aitas juhtida Maaülikooli majandus- ja sotsiaalinstituudi direktor Rando Värnik, kes lisaks toimunud seminarile plaanib Maaülikooli tudengitega läbi viia süvaintervjuud Põlvamaa omavalitsusjuhtidega, et seminaril põgusalt tutvustatud arendusideid lähemalt uurida.

Foto: Põlvamaa Omavalitsuste Liit