Kuigi Ulla Preedeni senine tegevus pole olnud otseselt seotud haldussfääriga, mis ilmselt pikendab tema sisseelamise aega, võimaldab tema selline taust vaadata küsimusi värskema ja avarama, n.ö lihtinimese pilguga, oli minister veendunud.

Ulla Preeden tõi enesetutvustuses olulisemate märksõnadena välja hariduse ja tööhõivega seotud teemad, millega ta enda kui maavanema tegevust esmajoones seostaks. "Tutvunud Põlvamaa arengudokumentide ja muude materjalidega, on mulle mitmes kohas silma jäänud soov senisest tõhusamalt teha koostööd - ja seda igas valdkonnas. Kindlasti soovin ma olla selles ametis hästi avatud nii koostöö kui suhtluse mõistes," rääkis Ulla Preeden.

Omavalitsusjuhtide küsimused kandidaadile puudutasid nii koolivõrgu ümberkorraldamise kui haldusreformiga seotud seisukohti. Küsimusele, kuidas kavatseb maavanema kandidaat ühendada oma senise teadustegevuse võimaliku maavanema rolliga, vastas Preeden, et kuna ta on harjunud tegema kõike ettevõetut täie süvenemisega, jääb teadustöö mõneks ajaks ilmselt kõrvale.

Salajasel hääletusel andsid Põlvamaa omavalitsusjuhid Ulla Preedeni kanidatuurile 17 poolthäält. 5 oli vastu ning kehtetuid hääletussedeleid oli 3.

Ulla Preeden on sündinud 1980. aastal Räpinas. Hõbemedaliga Räpina Gümnaasiumi lõpetamisele järgnesid bakalaureuse-, magistri- ja doktoriõpingud Tartu Ülikooli geoloogia erialal. Tema senine töökogemus on seotud peamiselt Tartu Ülikooli bioloogia-geograafia teaduskonna ning sama ülikooli ökoloogia ja maateaduse instituudiga.

Osalemine rahvusvahelistes noorteadlaste programmides on toonud Ullale mitmeid tunnustusi ning stipendiume. Enesetäiendusalased tegevused on viinud teda Hispaaniasse, Taani, Rootsi, Soome ja Itaaliasse. Lisaks oma geoloogia-alaste teadmiste täiendamisele on Ulla viimastel aastatel pööranud tähelepanu ka teemadele, kuidas loovalt rakendada teadmist õppimisest ja õpetamisest ülikoolis õpetades, kultuuridevahelisele kommunikatsioonile jm.

Ta on osalenud programmi "Tagasi kooli" raames loengutega Räpina Ühisgümnaasiumis ning olnud kaastegev geoloogia sügiskoolide organiseerimises. Ulla Preeden on mitmete erialaste teadusseltside liige. 

Eelmise Põlva maavanema Priit Sibula ametiaeg lõppes käesoleva aasta aprillis, kui ta asus tööle Riigikogus. Tulenevalt Vabariigi Valitsuse seadusest nimetab maavanema regionaalministri ettepanekul viieks aastaks ametisse Vabariigi Valitsus.