Kohvikupidajaks on Põlvamaa Noortekogu, kes on loodud maakonda just selleks, et noored saaksid kaasa rääkida otsustamisprotsessis ning olla rohkem kaasatud otsuste tegemisse. Rohkem infot Põlvamaa Noortekogu kohta leiad: www.polvanoored.ee
Neljapäeval kõneldakse Värskas nii kohaliku transpordi kui maakoolide tuleviku teemadel, arutusele tulevad infovahetusega seonduvad probleemid, sportimisvõimaluste kättesaadavus jpm.

Põlvamaa osaluskohviku koordinaatori Merili Kõivo sõnul toimub taoline kogu Eestis hõlmav üritus esmakordselt. "Usume, et osaluskohvikute projekti tervikuna vedav Eesti Noorteühenduste Liit saab neilt igas maakonnas toimuvatelt foorumitelt häid sisendeid, viimaks noortele olulisi teemasid nn suurde noortepoliitikasse," sõnastas Kõivo oma ootused. Kindlasti tehakse kohvikus kõneldust ka kokkuvõte, mis saadetakse tagasisidena osalejatele, koolidele jt.

"Selle nimel, et noored naaseks tulevikus oma kodukohta, tuleb täna õigeid noortemeelseid otsuseid teha," tõdes osaluskohvikute projektijuht Liina Rüütel. "Noored tahavad oma tuleviku osas kaasa rääkida. Kutsume kõiki, nii noori kui otsustajaid, ühise laua taha. Arutamiseks on laual palju erinevaid teemasid, mille noored ise on välja valinud," kinnitas Rüütel.

Projekti veab Eesti Noorteühenduste Liit koos noorte osaluskogudega. Üritust toetavad Hasartmängumaksu nõukogu, Euroopa Noored Eesti büroo, Nõmme Lumepark, AQVA hotell & spa, Rakvere Teater, Tallink, Teater Vanemuine ja Ugala Teater.

Eesti Noorteühenduste Liit on katusorganisatsioon, mis ühendab 60 Eestis tegutsevat noorteühendust. ENLi peamisteks eesmärkideks on pakkuda noorteühendustele eestkostet, kujundada noori toetavat ühiskondlikku arvamust ja seadusandlikku keskkonda. ENL esindab liikmete noortepoliitilisi huve Eestis ja rahvusvahelisel tasandil ning soodustab noorte aktiivset osalust ühiskonnas.