Võistlust korraldatakse juba neljandat korda ja see on välja kasvanud eelmisest patrullvõistlusest "Lintsi sügis".

Võistlusel osales 25 kolmeneljaliikmelist võistkonda. Punasele ehk raskemale rajale läks 16 võistkonda, neist 4 katkestas. Rohelisele ehk kergemale rajale läks 9 ja lõpujoone ületas 6 võistkonda. Raja pikkus oli linnulennult umbes 30 km. Ööpäeva jooksul tuli võistlejatel jalgsi läbida trass Jõelähtme metsades ning täita mitmeid sõjalisi oskusi nõudvaid ülesandeid. Punase raja ülesannetest vajas lahendamist lahingtehnika ja tingmärkide tundmine, taktikaline harjutus, raadiojaama SEM 70 töökorda seadmine ja sõnumi edastamine, meditsiiniliste oskuste näitamine, suundmiini paigaldamine, jõe ületamine (mille tulemused kahjuks tühistati), erinevate relvade kokkupanek ja auto rattavahetus. Noored Kotkad ja Kodutütred pidid leiurajalt üles otsima mitmeid militaarseid esemeid, vastama viktoriiniküsimustele ning tundma tööriistu. Võistluse lõpetasid takistusrada ja lõpujooks. Võistlejatel tuli orienteeruda nii päeval kui öösel „vastasele" vahele jäämata. Vaenlase rollis olid Rävala malevkonna kaitseliitlased, kes ei teinud võistlejatel trassil liikumist sugugi kergemaks. Rohelise ja punase raja võistlejad liikusid samal rajal ja läbisid samad kontrollpunktid. Esimene võistkond läks rajale 24. septembri hommikul kell 9.00 ning viimane jõudis finišisse 25. septembri varajastel hommikutundidel. Seega langes lõpp Harju maleva 94. aastapäevale.

Rohelise raja võistlejaid autasustatakse 28.-30. oktoobril Keila-Joal toimuvas sügislaagris. Punase raja rändkarika omanikuks sai Kose lahingrühma võistkond koosseisus Mait Mäesalu, Omar Bakradze, Eero Pärm, Ott Tahk, teisele kohale tuli Saue kompanii Saue 2011 Pro ja kolmandaks Männiku malevkonna võitlusgrupi kolmas meeskond. Rohelise raja esimene koht kuulus Staabi rühmale koosseisus Janar Pahka, Erki Jürisson, Heiki Valdson, Robin Trutin, teiseks jäid Loksa noorkotkad ning kolmandaks Haiba-Paldiski noorkotkad.

Võistluste eesmärk on kontrollida luurepatrullvõistkondade ettevalmistust, jätkata väljakujunenud traditsioone ja arendada edasi omalaadset võistluse vormi, tõsta kaitseliitlastes ja noortes huvi täiendada oma ettevalmistust, tegutsemaks füüsilist ja vaimset vastupidavust ning mitmekülgseid oskusi nõudvates tingimustes ning selgitada välja Kaitseliidu Harju maleva kaks paremat võistkonda Eel-Ernal osalemiseks.

Võistluste peakorraldaja, Rävala malevkonna pealik lipnik Lauri Lasimer kinnitas, et võistlus läks korda, kuid vigu, mida edaspidi vältida, on küllaga. Hea organiseerimiskogemuse andis see nii korraldajatele kui võistlejatele. Lasimer tänas Harju malevat, kõiki korraldajaid ja osalejaid, nulltiimiks olnud Scoutspataljoni võistkonda ning naiskodukaitsjaid, kes vastutasid toitlustuse eest.


Samuti ootab peakorraldaja lpn Lauri Lasimer tagasisidet aadressile lauri.lasimer@rmlk.org.