Tartu laulukaare alla oli kogunenud 5000 noort koorilauljat, et koos nimekate solistide, dirigentide ja muusikutega „oma rida ajada" ehk olla tegijatena maailma esimese popkooripeo sünni juures. Eesti autorite popplauludest kanti ette ilus läbilõige, mis arvestas nii erinevaid ajastuid kui meeleolusid. Ott Lepland: „...sa kuula - ka südamel on hääl."

 Popkooripeol mahtus ava- (Tõnu Aare & Ott Arderi „Laululilled") ja lõpuloo (Ott Lepland & Aapo Ilves „Kuula") vahele 30 laulu, mida aegade jooksul on erinevate põlvkondade poolt armastatud ja südames kantud.
 
„Meie eesti muusika varasalvedes on kenasti ladustatud palju ilusaid laule, mis erinevatel aegadel on rääkinud Eesti elust-olust, meie inimestest ning samas meenutanud ning unistanud ... ikka Maarjamaa kodukamarast, inimestest, kaunist loodusest, armastusest." - nõnda kirjutasid popkooripeo kavas ettevõtmise algataja ja kunstiline juht Mikk Targo ning Eesti Kontserdi direktor Jüri Leiten.

Lauljate-esinejate südametest tulnud viisid jõudsid sel kaunil suveõhtul umbes 10 000 kuulaja-pealtvaataja südametesse.

Popkoori pidu ei olnud küll laulupidu selle klassikalises tähenduses, kuid viis omal moel ühislaulmise tähtsuse ja tähenduse noorteni. Ja nende feisbuki kontodele lisandus väga palju värvikaid fotosid.