„Kõik need lõhnad ja ahjust tulev soojus loovad mõnusalt hubase, koduse ja minu jaoks „õige jõuluse tunde“,“ rääkis ta söögitegemise emotsionaalsest poolest. „Nende toitude valmistamine nõuab üksjagu aega ja köögis toimetamist, aga tehes seda koos perega, on see minu jaoks nii meeldiv protsess, et pärast on söömine sõna otseses mõttes väga maitsev boonus,“ kõneles Kirke. Lisaks soovitas ta kõigil maitsemeeli kõditava roa valmistamisel kasutada värsket toorainet, hoida söögid lihtsad ja maitsed puhtad ning nautida selle juures seltskonda ja tegevust ennast. „Nii saabki roast just nimelt selle hetke lemmik,“ oli Kirke veendunud lihtsuse võlus.

Värsket liha maitsvate roogade jaoks saab aga Oma Põrsa lihapoest. Lihasõprade südamesse on Oma Põrsas tee rajanud asjatundliku ja sõbraliku teeninduse ning kvaliteetse ja värske lihavalikuga. See tuleb kauplustesse otse Lääne-Virumaalt Vajangu farmist, mida peavad ettevõtte omaniku Kirke õde j aisa. Pere kahe ettevõtte koostöö aitab tagada liha kvaliteeti, mis on Oma Põrsa jaoks esmatähtis.
„Nii saame jälgida sealiha kvaliteeti kasvatamisprotsessist müügini,“ tõi Kirkevälja tiheda koostöö eelised kvaliteedi tagamisel.

Liha saabub ettevõtte müügipunktidesse otse farmist, seismata vahepeal päevi vaheladudes. See on ka ettevõtja kinnitusel nende liha värskuse garantii. „Lihtsustatult võib öelda, et liha hinnas võime kaubelda ja järeleandmisi teha, kuid kvaliteedi osas mitte kunagi.“

Ettevõte pakub marmortüüpi liha, mis on hõrk ja mahlane ning madalama rasvasisaldusega. „Meie lihameistrid valmistavad lihast erinevaid tooteid– klassikalistest tükkidest kuni erinevate šnitslite, palmikute ja karreedeni,“ kõneles ka ise heast toidust lugu pidav omanik. Lihameistrid töötavad Oma Põrsa kõikides müügipunktides, valmistades igal hommikul ette uue lihaleti ja täiendades seda tööpäeva jooksul. Kirke meelest on väga oluline, et klient saaks täpselt selle lihatüki, mida soovib. „Ta võib kasvõi osta endale meeldivaima tüki ja lasta sellest praktiliselt oma silme all hakkliha valmistada,“ pidas ta kliendi soovi seaduseks ning lubas, et tema poodidest leiavad kõik endale midagi, sest kaupa on igas hinnaklassis.

Kirke lihapoodides mängivad olulist rolli ka asjatundlikud ja liha armastavad müüjad, kes alati aitavad hädas klienti hea nõuga. Peagi avatavasse Tabasalu kauplusesse oleks ka sellised vaja leida. „Otsime oma meeskonda sõbralikke ja jutukaid müüjaid, kes armastavad liha,“ rääkis Kirke sellest, milliseid inimesi ta töötajatena väärtustab. Oma ettevõtte klientideks peab omanik inimesi, kellele on oluline liha värskus, kvaliteet ja eestimaisus. „Need on noored emad, kes otsivad perele puhast toitu, aga ka vanadaamid, kes ostavad lemmikloomale kaussi mõnd „maiust“, ning töömehed, kes soovivad kiiret ja tõhusat kehakinnitust näiteks naturaalse šnitsli või peekonirulli näol,“ kirjeldas Kirke oma kliente. Vajaliku liha saavad Oma Põrsast ka inimesed, kel soov korraldada grillpidu, kuid liha marineerimiseks aega napib; samuti suured pered ja inimesed väljastpoolt tõmbekeskusi, kes soovivad osta hea hinnaga suurema koguse liha.

Kliendikesksus ja kohaliku toodangu väärtustamine ongi Kirke ärimudeli kaheks alustalaks. Paljud naise tuttavad küsisid temalt varem võimaluse kohta osta otse farmerilt põrsa- ja sealiha, teades, et ta õde ja isa tegelevad seakasvatusega. Teemat lähemalt uurides leidsid nad oma üllatuseks, et värsket ja kvaliteetset kodumaist sealiha kaubandusvõrgust leida oli väga keeruline. „Mujal maailmas levinud võimalust, et klient läheb lihapoodi ja ostab sealt enda soovi järgi lõigatud värske lihatüki või tal on võimalus lasta see endale sobivalt lõigata, ei kohanud me peaaegu üldse,“ kirjeldas Kirke avanenud olukorda, „rääkimata sellest, et müüja ja poe lihameister oskaksid kliendile soovitada, milline lihatükk milliseks roaks kõige paremini sobib.“

Nii saigi kahe aastaeest oktoobris alguse Oma Põrsas, mis püüab leitud lünka täita. Praeguseks on firmal kolm müügipunkti, kaks neist Tallinnas ja üks Rakveres. Suuremad lihatükid viiakse aga kliendile soovi korral ka koju.

„Otsisime juba tükk aega uut kohta, kuhu laieneda,“ kõneles Oma Põrsa perenaine. Kui siis varasuvel neile Tabasalus kohta pakuti, olid nad uueks väljakutseks valmis. Aadressil Klooga maantee 5a asuvas endises kalapoes, kus praegu käib aktiivne ümberehitus, leiabki endale koha neljas Oma Põrsa pood 60 ruutmeetri suurusel pinnal, mis on kohandatud lihapoe vajadustega. Kirke loodab, et ka Tabasalus võetakse neid hästi vastu.


Valik Oma Põrsa toodangust