Eesti Posti väliskommunikatsiooni juht Kadri Tonka ütles, et Sipa postkontori kuu keskmine käive oli keskmiselt 500 eurot. Postkontoris tehti keskmiselt 10 tehingut päevas - see tähendab, et üksikutel päevadel oli üle kümne külastaja, aga igas kuus oli ka päevi, kui ei käinud ühtki külastajat. Põhiline teenus, mida postkontor müüs, olid lotopiletid, postmargid ja perioodika.

Nüüd saab postiteenust tarbida Märjamaa postkontoris, samuti on võimalik kirjakandja koju kutsuda. Senine klienditeenindaja Anne Link hakkab piirkonnas postiautoga ringi sõitma.

Rapla-Haapsalu piirkondliku postkontori juhataja Liivi Ollino ütles: „Mõistan, et iga postkontori või üldse mõne asutuse sulgemine maal on kohapeal tundlik teema ka siis, kui teenust palju ei kasutata, aga hea on see, et postiringi teenindab tuttav inimene."

Sipa postkontor on 2014. aastal Eestis esimene, mis suletakse. Mujal Eesti piirkondades on postkontorid liikunud ühest kohast teise, tavaliselt kas suurematele pindadele või kaubanduskeskustesse.

Liivi Olino sõnul mõnda teist Raplamaa väikest postiasutust sulgeda pole plaanis. Märjamaa vallas hakkab alates märtsikuust liikuma postibuss, mille peatuskohtadeks on igal tööpäeval Valgu ja katseliselt kaks korda nädalas Sipa küla. Postibuss alustas 2006. aastal Võrumaal ja sõitis seal kuni 2012. aasta lõpuni. Siis leidis Eesti Post koostööpartnerid, kelle kaudu saab pakkuda statsionaarset postiteenust ja mullu suvel „kolis" postibuss Raplamaale. Postibuss peatub juba Tamme külas ja Hageris, lähiajal selle marsruut pikeneb.

Postibussi paneb Eesti Post sõitma sellisesse piirkonda, kus pole statsionaarset postkontorit ega koostööpartnerit, kelle juures teenust pakkuda.Kadri Tonka sõnul on see lahendus end hästi õigustanud: „Meie jaoks võimaldab postibuss anda ühele inimesele rohkem tööd, sest postibuss- postkontor teenindab mitut valda, kliente on rohkem ning tööaeg pikem. Ka piirkonna inimeste jaoks on postibussil kindlasti mitmeid eeliseid. Kui vaatame Märjamaa valda, kus seni oli postkontor ainult Sipa külas, siis nüüd hakkab postibuss peatuma nii Valgu kui Sipa külas ja võimaldab Valgu inimestel lihtsamini postiteenust tarbida."

Valgus ei olegi mitu aastat postiteenuseid kohapeal olnud. Pärast postkontori sulgemist proovis külaselts seal mõnda aega frantsiisiteenust osutada, aga see ei kestnud kaua.

Postibuss on nagu liikuv postkontor ja seal osutatakse samu teenuseid nagu tavalises postkontoriski. Siin saab saata ja vastu võtta kirju, pakke ja rahakaarte, tasuda makseid, tellida perioodikat, kasutada Postipanga teenuseid, osta postmarke, postkaarte, ümbrikke, pakkematerjali ja muud vajalikku. Ja nii nagu postkontorist, saab ka postibussis kasutada postipanga teenust ehk võtta välja sularaha ning tasuda pangakaardiga. Postibussi graafiku avaldame 26.02 lehes.