Tänapäeval kulutatakse väga palju raha kinkide jaoks, millel ei pruugi olla mingit väärtust ning tihti jäävad need kuhugi kapi peale tolmu koguma. Kingi väärtust ei hinnata tema kalliduses, vaid väärtuses ning milline kink saaks olla veel väärtuslikum, kui see, kuhu on inimene pannud enda käte soojust ja natuke oma hingest. Käesoleva projekti eesmärkideks oli kujundada noortes tervisliku toitumise harjumusi, arendada lauakatmise ja -kaunistamise ning serveerimise oskusi, lauakombeid ja hügieeni ning arendada noortes loovmõtlemist, läbi käsitöö ja lauakaunistamise. Põhiline finantseering tuli Avatud Noortekeskuse projektikonkursilt.

Projekti raames toimus mitmeid erinevaid käsitöö õpitube ja kodunduse õpituba. Käistöö õpitubade käigus õppisid noored erinevaid käsitöötehnikaid ning oskavad teha ilusaid ning armsaid kinke oma sõpradele, tuttavatele ja lähedastele. Näiteks õpiti laastumaali dekupaaž tehnikas, siidilipsumaali, nõelviltimist, kaartide meisterdamist jpm.

Käsitöö ja kodunduse õpituba õpetab noortele enda loovust väljendama, samuti aitab see tekitada huvi käsitöö ja kodunduse vastu, mis on eestlaste südames ja kommetes olnud juba ammustest aegadest ning mis on näidanud, et Eesti rahvas on kultuurne rahvas. Vaata pilte projekti tegevustest: http://album.ee/kukulakeskus